Fiecare dintre noi își dorește să trăiască cât mai mult și să se confrunte cu cât mai puține probleme de sănătate. Cu toate acestea, stilul de viață dezordonat, stresul cotidian și alimentația nesănătoasă sunt factorii care ne influențează în mod negativ. Un cercetător de la Harvard dezvăluie, însă, care este secretul tinereții veșnice și, spre bucuria noastră, este unul la îndemâna oricui!
Secretul tinereței veșnice, mai aproape decât am fi crezut. Un cercetăror de la Harvard spune care este ingredientul-cheie care ține îmbătrânirea la distanță
David Sinclair, biolog și cercetător în domeniul anti-îmbătrânire de la Universitatea Harvard, în vârstă de 53 de ani, a dedicat câteva decenii cercetărilor- cheie în domeniul longevității, înființând companii biotehnologice și obținând multiple brevete.
El a afirmat că, pe baza analizei componentelor ADN-ului său care sunt asociate cu procesul de îmbătrânire, el a ajuns la concluzia că are o vârstă biologică cu un deceniu mai mică decât arată actul său de identitate. Motivul? Adoptarea unei diete care se bazează pe plante și renunțarea aproape definitivă la unul dintre cei mai mari inamici ai sănătății – alcoolul. Cercetătorul a dezvăluit care este rutina pe care o respectă cu sfințenie pentru a fi ferit de problemele de sănătate și i-a încurajat și pe ceilalți că procedeze precum el.
David a subliniat că obișnuiește să consume în fiecare zi două matcha cu ceai verde. Această licoare are un rol activ în prevenția cancerului la stomac, conform cercetătorului.
Statul în picioare, benefic stării de sănătate
„Beau ceai verde matcha (pudră obținută prin procesul de măcinare a frunzelor de ceai verde) care este plin de polifenoli sănătoși, cum ar fi catechinele ECGC – care previn cancerul”, a spus Sinclair. Există numeroase cercetări care sugerează că ceaiul verde ar fi legat de un risc mai scăzut de cancer de stomac. Matcha este, de asemenea, bogată în antioxidanți și contibuie la reducerea infamațiilor din organism.
În plus, David a subliniat că preferă să stea cât mai mult timp în picioare. „Apoi mă duc la muncă și stau în picioare la birou – și acasă, și la Harvard – și fac tot posibilul să nu mă așez pe scaun toată ziua”, a completat David Sinclair. „Statul în picioare ajută la arderea caloriilor, îmbunătățește metabolismul glucozei și contracțiile musculare, îmbunătățind circulația sanguină și reducând riscul de boli cardiovasculare”, a explicat cercetătorul.