Redactia.ro
Home » Știri » Ședință CSAT pe tema coronavirusului la Cotroceni. Iohannis: „Va trebui să fim pregătiți”

Ședință CSAT pe tema coronavirusului la Cotroceni. Iohannis: „Va trebui să fim pregătiți”

Iohannis

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) s-a întrunit, miercuri, într-o şedinţă convocată de preşedintele Klaus Iohannis pentru a discuta măsurile necesare în contextul evoluţiei cazurilor de coronavirus.

Președintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri de la ora 14.00, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), tema principală fiind coronavirus, potrivit Mediafax. Șeful statului a precizat ține permanent legătura cu instituțiile și monitorizează situația românilor aflați în carantină în Italia.

„Având în vedere interesul extrem de crescut pentru evoluția coronavirusului în Europa, voi începe cu acest subiect și, după cum știți, lucrurile s-au schimbat rapid în ultimele zile în ceea ce privește numărul de cazuri de persoane infectate cu coronavirus în Europa, în special în Italia.

Situația din Peninsulă a generat și generează în continuare multă îngrijorare, inclusiv în rândul cetățenilor români, lucru ușor de înțeles, date fiind legăturile foarte strânse pe care le avem cu această țară și comunitatea importantă de români care trăiește în Italia, inclusiv, din păcate, în zonele puternic afectate”, a afirmat, luni, Klaus Iohannis.

Anunț șocant despre coronavirus. Copii italieni infectați cu noul virus COVID-19

Discuțiile în CSAT vor viza strategia de combatere a unei posibile epidemii la nivel național.

„Nu avem niciun caz de coronavirus înregistrat în România până în prezent, dar va trebui să fim pregătiţi, dacă lucrurile evoluează negativ. Ca atare, am decis să convoc Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru miercuri, 26 februarie, ora 14:00, pentru o informare privind măsurile concrete privind monitorizarea şi managementul unor potenţiale cazuri de infecţie cu noul coronavirus, precum şi strategia de combatere a unei potenţiale epidemii de coronavirus la nivel naţional”, a spus șeful statului la Palatul Cotroceni.

Ședința CSAT pe tema Coronavirus

Ședința CSAT pe tema Coronavirus

Publicată de stiripesurse.ro pe Miercuri, 26 februarie 2020

Preşedintele a anunţat luni că a decis convocarea CSAT pentru o informare referitoare la măsurile în cazuri de infecţie cu noul coronavirus şi strategia de combatere a unei potenţiale epidemii la nivel naţional.

El a afirmat că autorităţile române au luat măsurile care se impun pentru a preveni contaminarea cu acest virus, dar trebuie să insiste pe măsurile de comunicare eficientă şi informare corespunzătoare a populaţiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: