Redactia.ro
Home » Homepage » Șefă de clinică din Iași, demisă pentru că și-a favorizat părinții: au stat internați 1.229 de zile în 6 ani

Șefă de clinică din Iași, demisă pentru că și-a favorizat părinții: au stat internați 1.229 de zile în 6 ani

Șefă de clinică din Iași, demisă pentru că și-a favorizat părinții: au stat internați 1.229 de zile în 6 ani

Prof. univ. dr. Laura Gheucă Solovăstru, șefa clinicii de Dermatovenerologie din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi, a fost demisă. Ea e acuzată că și-a internat părinții în secţia în care lucra 1.229 de zile, cumulat, pe parcursul a şase ani. Iată detalii!

Șefă de clinică din Iași, demisă pentru că și-a favorizat părinții: au stat internați 1.229 de zile în 6 ani

Părinții medicului Carmen Solovăstru, șefa clinicii de Dermatovenerologie din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi, au stat internați în secţia în care lucra, în total, 1.229 de zile, pe parcursul a şase ani. Tatăl, imobilizat la pat, a primit îngrijiri de specialitate la standarde înalte, în timp ce mama ei a stat internată câte 4-5 luni, cât să treacă sezonul rece, a scris observatornews.ro.

Prof. univ. dr. Daniel Vasile Timofte, care este managerul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași, a fost cel care a anunţat printr-un comunicat de presă că s-a decis demiterea medicului şef al Secţiei Clinice Dermatovenerologie, prof. univ. dr. Laura Gheucă Solovăstru.

Decizia a fost luată după ce o comisie a constatat că medicul Laura Gheucă Solovăstru şi-a internat părinţii în clinica pe care o conducea, în loc să îi interneze la o secţie de paliaţie, a mai transmis Agerpres.

Conform raportului comisiei, în perioada 2016 – 2022, pacientul Nicolae Solovăstru a avut 20 de spitalizări, între 15 şi 85 de zile, însumând 927 de zile, trei reinternări fiind la distanţă de două – trei zile. De asemenea, în perioada 2016 – 2022, pacienta Rodica Solovăstru a avut 12 spitalizări, între 3 şi 47 de zile, însumând 302 zile.

„Deşi indicatorii de eficienţă ai secţiei din 2018 – 2022 se menţin la valori optime, totuşi spitalizările prelungite şi repetate nu se justificau după diagnosticul principal de internare într-o secţie clinică a unui spital de urgenţă. Ca diagnostic principal de internare predomina urticaria acută şi cronică acutizată la alimente sau antiinflamatoare, fără a se efectua teste alergologice sau fără a fi susţinut de prezenţa eozinofilelor crescute sau de imunoglobulina IgE, reprezentând asftel o neconformitate cu protocolul de diagnostic şi tratament al urticariei alergice”, a precizat prof. univ. dr. Daniel Vasile Timofte.

Despre problemele de sănătate ale tatălui medicului demis, s-a spus că „ar fi putut fi manageriate mai adecvat într-un serviciu de paliaţie sau geriatrie”, se mai precizează în comunicatul de presă.

De asemenea, diagnosticul principal de internare pentru femeie a fost predominant de urticarie acută sau cronică acutizată.

„Din analiza evoluţiei consemnate în foile de observaţie nu reiese justificarea unei spitalizări prelungite”, conform sursei citate.

Conducerea spitalului dă asigurări că va continua verificările şi din punct de vedere financiar-contabil, iar dacă vor fi nereguli, va acționa așa cum cere legea.

Șefă de clinică din Iași, demisă pentru că și-a favorizat părinții: au stat internați 1.229 de zile în 6 ani
Foto: Agerpres
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: