Redactia.ro
Home » Știri » Șeful ANPC este OUT! Horia Constantinescu și-a dat demisia: ”Am încheiat un episod important!”

Șeful ANPC este OUT! Horia Constantinescu și-a dat demisia: ”Am încheiat un episod important!”

Horia Constantinescu

Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), a anunțat astăzi, 15 aprilie, demisia sa din funcția deținută, urmând să intre în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Constanța. Decizia vine într-un context în care Constantinescu își propune să își extindă impactul asupra comunității din Constanța, orașul său natal, și să contribuie la dezvoltarea acestuia dintr-o nouă poziție.

Horia Constantinescu a ocupat funcția de președinte al ANPC, unde a fost un avocat activ al drepturilor consumatorilor, punând accent pe transparență și eficiență. Sub conducerea sa, ANPC a desfășurat numeroase acțiuni de control și a impus sancțiuni semnificative pentru neregulile găsite, sporind încrederea publicului în capacitatea instituției de a proteja consumatorii români.

Horia Constantinescu și-a dat demisia din fruntea ANPC

Demisia sa va deveni efectivă începând cu data de 24 aprilie 2024, oferindu-i timpul necesar pentru a-și încheia responsabilitățile curente și a asigura o tranziție lină a conducerii.

„Astăzi am încheiat un episod important pentru întreaga mea carieră la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor. Cu sprijinul unei echipe politice puternice m-am înscris în cursa pentru Primăria Constanța. În funcția de președinte am dovedit cu prisosință că se pot face lucruri bune pentru cetățeni la nivel național. Este momentul să arăt că și pentru orașul nostru se poate face exact ceea ce trebuie”, a transmis Horia Constantinescu.

Acuzații de abuz în serviciu

Candidatura lui Constantinescu la funcția de edil nu este lipsită de controverse. Recent, Ramona Ioana Bruynseels, candidata AUR la Sectorul 1, l-a acuzat pe Constantinescu de abuz în serviciu, legat de sigilarea unui depozit de haine second hand, care implica ocuparea a aproximativ 100 de angajați. Această acuzație vine să arunce o umbră asupra recordului său la ANPC, chiar în pragul campaniei electorale. Constantinescu va trebui să navigheze prin aceste acuzații și să își apere recordul și deciziile luate în timpul mandatului său.

„Ne-a ajuns o înregistrare a unei convorbiri între dumneavoastră și comisarul-șef Onica Csaba prin care dumneavoastră îl instruiți pe acesta să sigileze un depozit în care lucrau aproximativ 100 de oameni, un depozit, o afacere de haine second hand. Ne grăbim să închidem afacerile românești și asta ne doare pe noi.

În momentul în care îi sigilăm, le oprim activitatea. E suficient să le oprim activitatea o lună de zile și i-am terminat pe oamenii ăștia. Care au trecut prin 3 ani foarte, foarte grei. În cazul afacerilor românești, le închideți instantaneu”, a declarat Ramona Ioana Bruynseels, într-o discuție față în față cu Horia Constantinescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: