Redactia.ro
Home » Știri » Șeful Jandarmeriei, Cătălin Ionuț Sindile, a fost schimbat din funcție

Șeful Jandarmeriei, Cătălin Ionuț Sindile, a fost schimbat din funcție

jandarmeria

Ministrul interimar al Internelor Mihai Fifor l-a demis pe șeful Jandarmeriei, Cătălin Ionuţ Sindile. Acesta va fi înlocuit cu inspectorul șef al Jandarmeriei de la Craiova, Constantin Florea, a anunțat Fifor, luni seară, într-o conferință de presă.

„Am încetat astăzi împuternicirea din funcție a șefului Jandarmeriei Române, domnul colonel Ionuț Șindile, și l-am împuternicit pe generalul de brigadă Constantin Florea”, a spus Mihai Fifor, ministrul interimar de Interne.

Cătălin Ionuț Sindile a fost pus sub acuzare pe 21 septembrie 2018 pentru complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participație improprie la purtare abuzivă de către procurori în dosarul violențelor de la protestul din 10 august 2018 din Piața Victoriei, alături de Sebastian Cucoș, fostul șef al Jandarmeriei, alături de maiorul Laurenţiu Cazan, șeful Jandarmeriei Bucureşti, precum și alături de comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din Ministerul Afacerilor Interne.

Sindile a fost împuternicit în funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române pe 15 august 2018, imediat după scandalul iscat de violențele de la mitingul din 10 august, produs în timp ce la conducerea Jandarmeriei se afla Sebastian Cucoș, scrie Mediafax.

Ionuţ Cătălin Sindile are 41 de ani şi este născut în judeţul Teleorman. El a absolvit Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, la arma jandarmi, în anul 2000 şi are o experienţă de 19 ani în Jandarmeria Română. Sindile a mai desfăşurat activitate profesională în cadrul Jandarmeriei Române, inclusiv mai multe misiuni internaţionale sub egida Uniunii Europene.

Viitorul șef al Jandarmeriei, Constantin Florea, are 53 de ani și este actualmente inspector-șef al Inspectoratului de Jandarmi „Mihai Bravul” din Craiova. Între 2005 și 2009, el a fost comandant adjunct al Grupării de Jandarmi Mobile „Frații Buzeşti” Craiova, iar înainte de asta a deținut funcția de adjunct al comandantului şi Şef de stat major al Comandamentului de Jandarmi Județean Dolj.

Constantin Florea a absolvit Colegiul Național de Apărare, dar și Colegiul Național de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” Bucureşti, potrivit CV-ului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: