Redactia.ro
Home » Știri » Șeful NATO, anunțul zilei: „Armata se mobilizează masiv“

Șeful NATO, anunțul zilei: „Armata se mobilizează masiv“

Războiul dintre Rusia și Ucraina durează deja de patru luni. Federația Rusă a adus amenințări statelor membre NATO care au susținut Ucraina cu arme, în toată această perioadă. Șeful alianței nord-atlantice a declarat că va transforma Forța de răspuns la amenințările Rusiei. Iată ce înseamnă asta, de fapt!

Șeful NATO a făcut anunțul zilei

Jens Stoltenberg a declarat că obiectivul NATO este să transforme Forţa de răspuns şi să ridice la peste 300.000 de militari numărul soldaţilor cu nivel ridicat de reacţie pentru a face faţă ameninţării reprezentate de Rusia. În prezent, forţa de răspuns a NATO (NRF) are aproximativ 40.000 de militari.

„Vom spori de asemenea capacitatea noastră de a ne consolida în caz de conflict, datorită mai multor echipamente prepoziţionate, capacităţilor desfăşurate în avans, precum apărarea aeriană, şi forţelor prealocate apărării anumitor aliaţi, a declarat Jens Stoltenberg.

„Vom transforma Forţa de răspuns a NATO şi vom mări numărul militarilor cu nivel ridicat de reacţie la peste 300.000″, le-a spus el jurnaliştilor înainte de summitul NATO de la Madrid.

În perioada 28-30 iunie 2022, va avea loc summitul NATO, în Spania. La eveniment se vor reuni șefii de stat și de guvern ai Organizației Tratatului Atlanticului de Nord. Precizăm că Summitul Alianţei Nord-Atlantice care va avea loc în Spania este a treia reuniune de vârf a Organizaţiei din acest an, dar prima cu caracter regulat.

Primele două reuniuni ale șefilor de stat și de guvern din acest an au avut loc pe 25 februarie și 24 martie, ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina.

Președintele României va participa la Summitul NATO

Preşedintele României va participa, miercuri, 29 iunie, la o primă reuniune formală a Consiliului Nord-Atlantic la nivelul şefilor de stat şi de guvern. Temele de discuţie vor fi războiul ilegal de agresiune al Rusiei contra Ucrainei, consecinţele acestuia şi continuarea asistenţei acordate Ucrainei.

În deschidere va interveni Preşedintele Ucrainei, prin sistem de videoconferinţă.

Pe 29 iunie, șeful statului român va participa la o a doua reuniune formală unde se va discuta despre provocările și amenințările globale, iar joi, 30 iunie, la o a treia reuniune a Consiliului Nord-Atlantic la nivelul şefilor de stat şi de guvern dedicată provocărilor şi ameninţărilor din Vecinătatea Sudică.

Potrivit unui comunicat de la Cotroceni, vor fi abordate progresele în lupta contra terorismului, modalităţile de asigurare a securităţii alimentare şi răspunsul la alte provocări provenite din Vecinătatea Sudică a Alianţei, precum şi posibilităţile de sprijin aliat pentru capacităţile de apărare ale partenerilor din Sud.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: