Redactia.ro
Home » Știri » Seism produs în Vrancea. Ce magnitudine a înregistrat cutremurul

Seism produs în Vrancea. Ce magnitudine a înregistrat cutremurul

Seism produs în Vrancea. Ce magnitudine a înregistrat cutremurul

Seism produs în Vrancea. Un cutremur cu magnitudinea de 2.6 grade pe scara Richter s-a produs dimineață, în Vrancea. Seismul a fost urmat de altul, cu o magnitudinea de 2.8 grade, în Banat.

Seism produs în Vrancea. Ce magnitudine a înregistrat cutremurul

Marți, s-a produs un cutremur de 2.6 pe scara Richter în județul Vrancea. Seismul a avut loc la ora 07.02, la o adâncime de 98 de kilometri. Cutremurul s-a simțiti în orașele Brașov, Ploiești, Bacău, Galați și Brăila.

De asemenea, la ora 07.26 a avut loc un alt cutremur, de 2.8 grade în Timiș. S-a produs la o adâncime de 5 kilometri, la 34 de kilometri de Timișoara. Potrivit Insitutului Național pentru Fizica Pământului, și în Harghita a avut loc un cutremur în noaptea de luni spre marți, cu magnitudinea de 2.7 grade pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 90 de kilometri, la ora 1.47.

Efectele unui cutremur depind de mai mulţi factori

Efectele unui cutremur depind de mulți factori, cum ar fi distanța de la epicentru și condițiile locale de teren. În luna februarie a anului 1977 a luat fiinţă Centrul pentru Fizica Pământului , prin comasarea Departamentului de Seismologie din cadrul Institutului de Geologie şi Geofizică a României. Cu laboratorul de Geodinamică din cadrul Academiei Române. În urma Hotărârii de Guvern nr. 48 din 12.02.1994 , CFP a fost transformat în Institutul Naţional pentru Fizica Pământului. Iar prin Hotărârea de Înfiintare nr. 1313 din 25.11.1996, acesta a devenit Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Câteva reguli care trebuie respectate în caz de cutremur

Potrivit Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul pentru situații de urgență, clădirile trebuie părăsite cu calm, fără a lua lucruri inutile. Drumul spre ieșire trebuie să fie verificat cu grijă, pentru a se evita, expunerea la pericol.

Trebuie prevenită rănirea provocată de căderea tencuielilor, la ieșirea din clădire cu ajutorul unui scaun ori alt obiect protector. În caz că ieșirea este blocată, trebuie să se acționeze fără panică fără deblocarea acestora. Dacă ușile nu pot fi deschise, se recomandă spargerea geamului, utilizând un scaun.

Citeste si:Siegfried Mureșan este propunerea de comisar european a Guvernului Orban

Loading...