Redactia.ro
Home » Știri » Siegfried Mureșan este propunerea de comisar european a Guvernului Orban

Siegfried Mureșan este propunerea de comisar european a Guvernului Orban

Siegfried Mureșan

Siegfried Mureșan este favorit pentru funcția de comisar european. Europarlamentarul PNL este propunerea premierului  Ludovic Orban pentru postul de comisar european din partea României.

Orban a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre propunerea de comisar european. Cei doi au ajuns la concluzia că o propunere potrivită ar fi cea a lui Siegfried Mureșan, au declarat surse din partid pentru EurActiv România, citate de romaniatv.net.

Aceleași surse au spus că majoritatea liberalilor îl susțin pe Mureșan pentru această poziție.  Propunerea ar urma să fie trimisă oficial marți, cel mai târziu miercuri, către Comisia Europeană.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că este atributul premierului să facă o propunere pentru comisarul european din partea României, dar acest candidat nu va ajunge în Parlamentul European până nu va fi audiat în Legislativul de la Bucureşti.

„Este atributul premierului să facă propunerea de comisar european, ne punem de acord cu Bruxelles-ul şi vedem care procedură este mai urgentă. Sub nicio formă în Parlamentul European candidatul pentru comisar al României nu o să meargă până când nu va fi audiat în Parlamentul României în plen, în comisiile reunite de afaceri europene, lucru care înseamnă că vom respecta legile. Parlamentarii PSD vor face Opoziţie. Nu ne cereţi să nu facem Opoziţie. Ar fi culmea. (…) Nu vom bloca. Haideţi să vedem cine vine, care este propunerea de comisar, dacă ne va convinge comisarul, vom trece”, a afirmat Ciolacu, la Parlament, potrivit stiripesurse.ro.

Cine este Siegfried Mureșan

Siegfried Mureșan are 38 de ani. Este economist și om politic, deputat european din partea Grupului PPE și membru al Partidului Național Liberal. Începând din luna ianuarie 2015, deține și funcția de purtător de cuvânt al Partidului Popular European.

Mureșan a absolvit Academia de Studii Economice din București în anul 2004, și un Master în Științe Economie și Management la Universitatea Humboldt din Berlin, în anul 2006.

În 2009 s-a mutat la Bruxelles, unde a lucrat inițial în Parlamentul European. În 2011 a obţinut prin concurs postul de consilier politic pentru probleme economice și sociale în cadrul Partidului Popular European. În ianuarie 2014 a devenit consilier politic principal al PPE.

Responsabilitățile sale la PPE au inclus coordonarea întâlnirilor miniștrilor PPE înainte de consiliile ECOFIN, Competitivitate, Ocupare și Afaceri Sociale și Afaceri Generale. Scopul acestor reuniuni ministeriale este de a articula poziții comune ale miniștrilor PPE înaintea reuniunilor Consiliului Uniunii Europene. A coordonat de asemenea activitatea Grupului de Lucru pe Afaceri Economice şi Sociale al PPE.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: