Redactia.ro
Home » Homepage » Guvernul Orban, prima ședință la Palatul Victoria. Viorica Dăncilă a plecat deja

Guvernul Orban, prima ședință la Palatul Victoria. Viorica Dăncilă a plecat deja

Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, după votul de învestire al Parlamentului, că în această seară membrii Cabinetului se vor reuni într-o ședință informală la Palatul Victoria.

„România are Guvern, România are un guvern legitim, care a obținut votul de încredere. Suntem pregătiți să începem activitatea, imediat după depunerea jurământului vom avea o ședință informală la Palatul Victoria, vom avea un plan de instalare pe fiecare minister”, a declarat premierul, după votul de învestitură.

Marți va fi adoptată prima OUG

Liberalii se organizaseră încă de dimineață pentru a se muta la Palatul Victoria în această seară. Planul este să înceapă imediat să lucreze la proiectul de restructurare a Guvernului – comasarea ministerelor, să stabilească câți din structurile pesediste vor pleca, cine rămâne – pentru că mâine, la prima ședință oficială de Guvern va fi adoptată OUG pentru noua structură a Executivului. A doua OUG pe care o va adopta guvernul PNL va fi cea privind rectificarea bugetară de toamnă.

Viorica Dăncilă a părăsit deja Palatul Victoria

Viorica Dăncilă a declarat, luni seara, că este ziua în care președintele care a călcat în picioare Constituția a reușit să-și impună „locotenenții” la Palatul Victoria.

Am văzut azi în Parlament încununarea tuturor manevrelor și jocurilor politice pentru preluarea puterii. S-a desăvârșit operațiunea ilegitimă de confiscare a puterii de către președinte. Este o zi neagră pentru democrație, ziua în care președintele Iohannis, care a călcat Constituția în picioare, a reușit să-și impună locotenenții la Palatul Victoria”, a declarat fostul premier al României.

Avem un GUVERN nou. Guvernul Orban a obținut votul de încredere al Parlamentului

„Vorbim de miniștri respinși în comisii, în dispreț față de Parlament. O situație fără precedent care scoate la lumină cinismul acestui candidat agresiv, Klaus Iohannis. Avem un președinte antidemocrație și anticonstituție, care lucrează împotriva românilor. Clamează obsesiv să dispară PSD, e un discus extremist. (…)  Nu abandonez această luptă și nu-mi plec capul”, a adăugat Dăncilă, potrivit digi24.ro.

La finalul declarației, Viorica Dăncilă a primit un buchet de la Petre Daea.

Loading...