Redactia.ro
Home » Homepage » Firea, comisar european? Propunerea neașteptată pe care i-a făcut-o Dăncilă

Firea, comisar european? Propunerea neașteptată pe care i-a făcut-o Dăncilă

comisar european

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea susține că premierul interimar Viorica Dăncilă i-a propus să fie comisarul european din partea României în executivul european condus de Ursula von der Leyen.

„Vreau public să-i mulțumesc doamnei Viorica Dăncilă, pentru că astăzi (marți – n.r.) în jurul orei 1:00, cred, în jurul prânzului, m-a sunat și mi-a spus că ar dori să aibă acceptul meu pentru a fi propunerea Guvernului României să am această calitate de candidat la poziția de comisar european.

I-am mulțumit foarte mult pentru intenția pe care o are, pentru gândul pe care l-a exprimat. Mi-a spus că aș fi persoana cea mai potrivită, sunt primarul general al Capitalei, am numărul cel mai mare de voturi exprimate direct din partea populației, după președintele României și am rezultate bune în această poziție”, a declarat Gabriela Firea la Digi24.

Firea vrea să pună o taxă scandaloasă pe mașinile din București

Edilul susține că a refuzat oferta pentru a-și finaliza mandatul de primar al Bucureștilor.

„I-am mulțumit pentru apreciere, dar i-am spus că la fel ca domnia sa, și eu vreau să-mi duc mandatul la bun sfârșit, până în ultima zi, să muncesc în slujba celor care mi-au dat încrederea acum trei ani și pentru care muncesc zi de zi. Deci, iată că a fost intenția, spun eu, bună din partea doamnei premier. Nu pot să părăsesc Primăria Capitalei, oricât mi-ar fi de greu, oricât de nedrepte consider a fi uneori atacurile asupra mea și asupra echipei mele”, a adăugat Gabriela Firea.

Victor Negrescu, noua propunere de comisar european

În cele din urmă, premierul în exerciţiu Viorica Dăncilă a anunțat că Victor Negrescu este propunerea Guvernului pentru funcția de comisar european. Scrisoarea către Bruxelles urma să fie trimisă marți.

Președintele Klaus Iohannis a reacționat dur marți după ce Victor Negrescu a declarat că ar fi fost propus de premierul Dăncilă comisar european. „Premierul demis, Viorica Dăncilă, nu are nicio legitimitate de a propune un candidat din partea României pentru poziția de comisar european”, arată Iohannis într-o declarație de presă postată pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Potrivit unor surse de la Bruxelles, citate de romaniatv.net, candidatura lui Victor Negrescu nu întruneşte condiţiile necesare. Mai exact, propunerea nu a făcută în urma unui consens între guvernul român şi Preşedinţie. În plus, procedura prevede ca un candidat la postul de comisar european să fie aprobat în Parlament, lucru care nu s-a întâmplat cu Victor Negrescu.

Ursula von der Leyen a cerut din nou României să ia o hotărâre cât mai repede, pentru a ajunge la un consens între cele două instituții, în ceea ce privește propunerea pentru postul de comisar european.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: