Redactia.ro
Home » Homepage » Selly, reacție dură după ce un fost ministru al Educației l-a numit „maimuță încălțată”

Selly, reacție dură după ce un fost ministru al Educației l-a numit „maimuță încălțată”

Selly

Cunoscutul vlogger Selly, pe numele său real Andrei Selaru, a reacționat după ce fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, l-a numit „maimuţă încălţată needucată cu figuri în cap” pentru criticile aduse recent sistemului de învățământ românesc.

Proaspătul absolvent de liceu, care recent a susținut Bacalaureatul și l-a promovat cu note mari, a susţinut într-un vlog pe YouTube că şcoala românească a rămas cu aceleaşi materii şi programe ce pregătesc elevii pentru un alt secol, nefiind util nevoilor actuale, unde tehnologia informaţiei a schimbat multe din meseriile trecutului.

Daniel Funeriu a reacționat și a încercat să îi explice lui Selly, printr-o postare pe Facebook, că anumite lucruri învăţate la matematică, geografie sau chimie au rămas neschimbate de-a lungul istoriei.

„S-a schimbat teorema lui Pitagora şi eu nu ştiu? A schimbat tik-tok derivata lui X pătrat şi nu ne-a spus? Fizica ne învaţă despre ultimele descoperiri, geografia… ce să mai zic: tot Everest e cel mai înalt vârf, iar când mă uit pe hartă văd Pacificul tot la locul lui. Harta României e cea din 2020, iar istoria medievală cam tot aia.“

Cum l-a insultat Funeriu pe vlogger

De asemenea, fostul ministru al Educaţiei a menţionat că anumite lucruri din programă au fost adaptate anului 2020: „La sociologie se învaţă nediscriminarea, nicidecum că femeile nu au drept de vot, ca pe la 1900. Văd răsmeriţă că nu se face educaţie financiară şi conduită preventivă. Really? Finanţele personale sunt, de când lumea, despre plus, minus, înmulţit şi împărţit şi ceva calcul banal de dobânzi. Adica aritmetică de clasa a 5-a. Aaa, şi cumpătare.“  

Daniel Funeriu a continuat: „Conduita preventivă (a maşinii, nu a skate-ului) se învaţă la şcoala de şoferi, nu la ciclul primar. Iar însuşirea ei e mai probabil să fie făcută de un tânăr care a învăţat la şcoală disciplina decât de o maimuţă încălţată şi needucată cu figuri în cap.“

Iată postarea lui Daniel Funeriu de pe Facebook!

Replica lui Selly la declarațiile fostului ministru

În replică, vloggerul Selly i-a transmis un mesaj lui Daniel Funeriu printr-un alt vlog publicat chiar pe canalul său de YouTube.

Da, asta a zis omul. O insultă de-a dreptul devastatoare. Nici nu știu cum mai am tupeul sa ies din casă după ce a zis acest Funeriu despre mine. Acum, sigur, aș putea să petrec următoarele 15 minute din acest clip explicându-vă de ce, după ce că e praf la capitolul insulte, Funeriu a fost praf și ca ministru al Educației, dar chiar aș vrea ca acest videoclip să se concentreze pe soluții reale, care ar putea funcționa, ca să schimbe actualul sistem de învățământ.”, i-a răspuns tânărul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: