Redactia.ro
Home » Știri » Semnele care ar trebui să te pună pe gânduri. Așa îți dai seama că laptopul tău este supravegheat

Semnele care ar trebui să te pună pe gânduri. Așa îți dai seama că laptopul tău este supravegheat

camera de supraveghere

Cum îți dai seama dacă laptopul sau calculatorul tău e spionat. Experții în securitate au dezvăluit semnele pe care nu ar trebui să le ignorăm niciodată dacă vrem să fim în siguranță atunci când navigăm în mediul online.

Cum îți poți da seama că laptopul tău este supravegheat. Indiciile pe care să nu le ignori vreodată

Cum poți detecta dacă laptopul sau calculatorul tău este supravegheat? Experții în securitate au identificat câteva indicii clare. La ce trei aspecte cheie ar trebui oamenii să fie atenți atunci când au suspiciuni că sunt monitorizați online? Aflați în rândurile de mai jos.

Jamie Akhtar, CEO și co-fondator al CyberSmart, a oferit informații despre cum putem detecta dacă laptopul sau calculatorul nostru au fost compromiși. Expertul a enumerat cele mai comune semne pe care nu ar trebui să le ignorăm atunci când avem suspiciuni că ceva este în neregulă.

Specialistul în domeniul securității cibernetice a evidențiat faptul că infractorii utilizează mai multe metode prin care pot prelua controlul dispozitivelor. Potrivit publicației The Sun, această situație poate conduce la fraudă, șantaj, extorcare sau chiar la furtul de fonduri.

Un prim indiciu este reprezentat de activitatea suspectă observată în istoricul căutărilor. Aici pot apărea site-uri pe care utilizatorii nu-și amintesc să le fi vizitat vreodată. Prin urmare, acesta este un semn important că rețeaua a fost compromisă și că noi am devenit victimele unui atac cibernetic.

Un alt indiciu semnificativ la care utilizatorii de internet trebuie să acorde atenție se referă la redirecționările browserului. Atunci când browserul te direcționează către o pagină complet diferită față de cea pe care o căutai inițial, există posibilitatea ca laptopul sau calculatorul tău să fie supravegheat sau urmărit de către o persoană străină.

Semnul care îți indică faptul că laptopul tău este supravegheat

Un alt indiciu important că laptopul sau calculatorul tău este supravegheat este legat tot de browser. Dacă te confrunți cu o deturnare a sesiunii, este un semn clar că altcineva controlează dispozitivul pe care îl folosești. În astfel de cazuri, este recomandat să iei în considerare reinstalarea browserului sau chiar ștergerea completă a datelor din computer și începerea de la zero, susțin specialiștii.

Tot ei ne recomandă să utilizăm întotdeauna de securitate cibernetică pentru a identifica orice malware de pe computer. În plus este foarte important să alegem parole puternice pentru conturile noastre, care să conțină atât cifre, cât și litere, precum și majuscule. Nu ete indicat să alegem parole simple, de tipul 123456 sau 0000 pentru că acestea sunt foate ușor de ghicit de către oricine.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: