Redactia.ro
Home » Stil de viață » Semnele clare că suferi de depresie. Par neimportante, dar indică faptul că ești bolnav

Semnele clare că suferi de depresie. Par neimportante, dar indică faptul că ești bolnav

3 boli grave care pot fi activate de singurătate. Cum le previi

Depresia este una dintre cele mai întâlnite boli ale momentului, despre care prea puțini află la timp. Din păcate, mulți oameni trec prin această afecțiune fără să-și dea seama și, prin urmare, nu primesc tratamentul de care au nevoie. Iată aici câteva simptome care pot părea banale, dar care indică clar faptul că ești bolnav.

Principalele semne ale depresiei

Unul dintre primele semne ale depresiei este schimbarea dispoziției. Persoana poate părea tristă, nemulțumită și nu se mai bucură de activitățile care înainte o făceau să se simtă bine. De asemenea, pot apărea schimbări de dispoziție rapide și nejustificate precum tristețea, plânsul.

Un alt semn comun al depresiei este insomnia sau somnul excesiv. Persoanele care suferă de depresie adorm foarte greu și se trezesc agitați în timpul nopții, după care nu mai pot continua somnul. De asemenea, un om care suferă de anxietate poate dormi prea mult și totuși să se simtă obosit, deși nu a făcut vreun efort fizic mare.

Trebuie să îți dea de gândit și dacă brusc îți pierzi pofta de mâncare sau ai intoleranță la anumite alimente, care înainte îți plăceau. Un alt semne este și dacă mănânci mai mult decât de obicei, la ore târzii. Aceasta poate duce la creșterea în greutate sau la scăderea acesteia.

Simptomele depresiei

O persoană care suferă de depresie poate avea o lipsă constantă de energie și poate fi mereu obosită. Această stare poate afecta capacitatea de a-și duce la bun sfârșit sarcinile și de a se bucura de activitățile pe care le făcea înainte.

Dacă știi că înainte erai foarte creativ și luai numai decizii bune, iar acum procesezi totul mai greu și nu te poți concentra, trebuie să iei măsuri. Acest lucru poate afecta viața profesională și personală, pentru că este frustrant să nu mai poți da randament și să nu ai o explicație pentru asta.

Un om care se confruntă cu această boală psihică poate avea sentimente de inutilitate și vinovăție excesivă, chiar și în situații în care nu este cazul. Dacă simți vreodată astfel de stări, mai bine ai consulta un medic, pentru a primi răspunsul la întrebările tale.

În unele cazuri, persoanele care suferă de depresie pot avea gânduri sau comportamente suicidale. Aceasta poate fi o manifestare a sentimentelor intense de disperare și neajutorare, iar aceste persoane ar trebui să primească ajutor medical imediat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: