Redactia.ro
Home » Stil de viață » Semnificația viselor. Câinele: simbolistică, interpretare, context

Semnificația viselor. Câinele: simbolistică, interpretare, context

Încă din cele mai vechi timpuri, tălmăcirea viselor a făcut parte din cultura popoarelor de pretutindeni. Visele ne oferă o serie importantă de informații, iar consultarea unui dicționar de specialitate ne poate fi de ajutor în descoperirea propriului sine.

Prin explicarea viselor putem înțelege semnificațiile pe care le au gândurile, sentimentele și comportamentul nostru, visul constituind totodată ”teritoriul” mental unde artiștii și oamenii de știință își găsesc inspirația. Așa că, deși în prezent există numeroase dicționare și cărți despre semnificația viselor, fiecare autor înțelege interpretarea acestora într-un mod diferit, subiectiv.

Ca simbol în lumea viselor, câinele este destul de des întâlnit, atât la adulți, cât și la copii. Pentru a-i desluși semnificațiile, trebuie să ținem cont de detalii precum statura, culoarea, sau modul de manifestare a patrupedului din vis. Astfel, un câine mic arată apariția unor responsabilități, iar unul mare – o posibilă situație dificilă în viitor; un câine alb semnifică o ofertă tentantă, în carieră sau în viața sentimentală, iar unul negru – faptul că în anturajul nostru există prieteni nepotriviți sau falși.

Ce înseamnă când visezi un câine. Semnficația viselor

Un câine mort semnifică în vis deteriorarea relațiilor cu o persoană apropiată, iar atunci când patrupedul apare legat, visul prevestește un furt. Dacă visezi că te mușcă un câine, trebuie să ai grijă de sănătatea ta, în timp ce un câine pierdut apărut în vis arată pierderea încredrerii în propria persoană.

Visele sunt simboluri folosite de mintea subconștientă pentru a impresiona mintea conștientă. Atunci când visăm, percepția noastră este mult diminuată față de perioada de veghe a somnului. Sigmund Freud și Carl Jung s-au numărat printre susținătorii teoriei conform căreia visele apar atunci când mintea conștientă și cea inconștientă interacționează.

De aceea, ideea că setul de valori al fiecăruia dintre noi și felul în care ne comportăm în viață se oglindesc în visele noastre, ajutându-ne în propria evoluție, este plauzibilă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: