Redactia.ro
Home » Știri » Semnul tăcut al cancerului de col uterin. Locul de pe corp unde se manifestă

Semnul tăcut al cancerului de col uterin. Locul de pe corp unde se manifestă

Semnul cancerului de col uterin. Locul de pe corp unde se manifestă

Iată un posibil semn tăcut al cancerului de col uterin, unul dintre cele mai agresive tipuri de cancer. Care e locul de pe corp unde se poate manifesta acest simptom.

Semnul tăcut al cancerului de col uterin. Locul de pe corp unde se manifestă

Dintre toate țările UE, România are cele mai mari rate de morbiditate și mortalitate prin cancer de col uterin, româncele având un risc de 2,5 ori mai mare de a fi diagnosticate cu această boală și un risc de deces de 3,4 ori mai mare decât valorile medii în UE, arată reprezentanții FABC într-un comunicat, potrivit viata-medicala.ro.

Cele mai expuse la acest tip de cancer sunt femeile care își încep viața sexuală mult mai devreme și care au mai mulți parteneri sexuali. Infectia cu Papiloma virus uman (sau mult mai cunoscut sub numele de HPV) este cel mai important factor de risc pentru dezvoltarea acestui tip de cancer.

Din păcate, simptomele acestei boli apar destul de târziu, iar boala se poate instala în corp fără ca pacienta să poată bănui ceva. Cele mai dese semne sunt sângerările vaginale anormale, durerile intense și secrețiile vaginale anormale ce au un miros neplăcut și chiar provoacă dureri în timpul urinării.

Și mai poate fi un semnal de alarmă. Unul dintre simptomele semnalate de NHS este durerea de lombar, însă este important de reținut că această durere nu definește neapărat această afecțiune gravă.

Cancerul de col uterin este al treilea cel mai comun tip de cancer în rândul femeilor din România, afectând anual circa 3400 românce și a patra cea mai frecventă cauză de deces prin cancer în rândul populației feminine. Circa 1800 femei mor în fiecare an, potrivit viata-medicala.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: