Redactia.ro
Home » Homepage » Serghei a ghidat rachetele ucrainenilor spre propria casă. A vrut să scape de rușii, care-l alungaseră din locuință: „Ne-au pus pe fugă”. Au rămas doar ruine și o poză cu fiul lui

Serghei a ghidat rachetele ucrainenilor spre propria casă. A vrut să scape de rușii, care-l alungaseră din locuință: „Ne-au pus pe fugă”. Au rămas doar ruine și o poză cu fiul lui

GALERIE FOTO (4) Foto: Borys Bukhman

Ala și Serghei sunt din Visokopilie, Herson, Ucraina și au o poveste de viață emoționantă. Au trecut prin multe clipe grele, după ce rușii le-au invadat satul, le-au luat casele și tot ce aveau mai de preț. Cei doi soți au povestit, cu ochii în lacrimi, momentele complicate de care s-au lovit din cauza militarilor ruși. Le-au furat mașina, i-au dat afară din propria casă, iar acum Ala și Serghei s-au întors printre ruine. Nu mai au nimic din ceea ce numeau odată locuință. Le-a mai rămas doar o poză cu fiul lor.

Serghei și Ala au ghidat rachetele ucrainene spre casa lor

Serghei și Ala sunt doi ucraineni, care duceau o viață obișnuită, până când rușii au decis să invadeze Ucraina. Munceau de zor, aveau o casă ca-n povești și nu le lipsea nimic. Clipele grele au început în momentul când militarii ruși și-au făcut apariția la ei în sat, unde făceau „legea”. Într-un timp foarte scurt, locuința lor perfectă devenea sediu al rușilor. O casă imensă, cu piscină exterioară, sub cerul liber, o saună în interior și o terasă imensă cu un grătar. Serghei spune că rușii s-au simțit ca la hotel la ei în casă și tocmai din acest motiv au pus și stăpânire pe ea. „Rușii au intrat în sat în martie. Mai întâi mi-au cerut să le împrumut mașina, apoi au furat-o, pe urmă ne-au pus pe fugă din propria casă pentru ca s-o folosească drept sediu”, a povestit Serghei, pentru Libertatea. Bărbatul consideră astfel: „Casa era enormă. Aveam o piscină sub cerul liber, unde ne relaxam în timpul verii, și o saună în interior, pentru perioada rece. Afară mai e și o terasă cu grătar. Cred că s-au simțit ca la hotel aici”.

Într-o noapte, în luna aprilie, cei doi au părăsit satul din care credeau că nu o să plece niciodată. Serghei a făcut tot posibilul să-și apere familia, să o știe în siguranță. La acea vreme, el s-a rugat de ruși să aibă milă de mama lui bolnavă. A fost ultima rugăminte pe care a avut-o pentru rușii, care-l alungaseră din propria casă. Apoi, s-a gândit mult timp și a luat o decizie importantă.

Când a scăpat din acel „iad”, Serghei a mers de urgență și a luat legătura cu soldații ucraineni. Atunci, acesta le-a arătat casa, care odată era a lui, dar care acum era sub ocupația rușilor. Ce s-a întâmplat mai apoi, avea să schimbe viața tuturor. Mai ales a lui Serghei și a Alei.

Când am scăpat, eu am fost cel care le-a arătat soldaților ucraineni pe iPad, centimetru cu centimetru, coordonatele casei noastre. Am calculat distanța de la drum, perimetrul curții, absolut totul”, a mai spus bărbatul, potrivit sursei citate mai sus.

Serghei și Ala s-au întors printre ruine

Explozia a nimicit totul, iar intrușii s-au dus pe altă lume. Ce a mai rămas din explozie a fost doar poza fiului lui Serghei. Și florile din grădină. Atât. Ala și Serghei au făcut o alegere, care avea să schimbe multe. A ales să ghideze soldații ucraineni spre locuința lui, doar pentru ca militarii ruși să nu mai facă rău în satul lui. Serghei a ales să nu-și păstreze casa intactă, doar pentru a nu cădea „sclav” în fața rușilor. După o lungă așteptare, Ala și Serghei s-au întors la ei acasă. Nu au mai găsit ce lăsaseră, iar acum trebuie să o ia de la capăt. Ala are încredere în soțul ei, că va reuși să pună, din nou, bazele unui cămin pentru familia lui. „Dacă astăzi ne-ar fi adus măcar ferestrele…”, repetă Serghei. „Împreună”, îl cuprinde Ala.

Sursă – Libertatea

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: