Redactia.ro
Home » Știri » Serghei Lavrov, avertisment la nivel mondial: „război total“

Serghei Lavrov, avertisment la nivel mondial: „război total“

Rusia avertizează prin omul lui Vladimir Putin că planurile Moscovei ar putea lua o întorsătură neașteptată. În următoarea perioadă s-ar putea declanșa un război total împotriva Occidetului, transmite ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

După ce Rusia a invadat Ucraina, Occidentul a impus un set de sancțiuni majore Moscovei, care odată cu trecerea timpului, acestea s-au multiplicat. În acest sens, în cadrul unei reuniuni cu oficialii din regiunile rusești, oficialul rus anunță ”un război total” al Occidentului împotriva Rusiei. A ținut să sublinieze faptul că această situație va continua pentru mult timp de acum încolo.

Serghei Lavrov, avertisment la nivel mondial: „război total“

„Occidentul a anunțat un război total împotriva noastră, împotriva întregii lumi ruse. Putem spune cu certitudine că această situație este cu noi pentru mult timp”, estimează șeful diplomației ruse.

Serghei Lavrov a vorbit și despre mișcările făcute de SUA. Se pare că americanii și sateliții lor și-au triplat eforturile de a ridica un dig în jurul Rusiei, folosing un instument foarte larg. El a amintit de sancțiunile economice unilaterale, dar și de propaganda răspândită în spațiul mediatic la nivel mondial, care este ”profund mincinoasă”.

„Statele Unite şi sateliții lor îşi dublează, triplează, cvadruplează eforturile de a îndigui Rusia, prin folosirea unui instrumentar foarte larg şi începând cu sancțiuni economice unilaterale şi până la o propagandă profund mincinoasă în spațiul mediatic mondial”, denunță Lavrov.

Având în vedere cele întâmplate în ultimele trei luni de zile, oficiali rus susține că la momentul actual are loc o ”rusofobie fără precedent”.

Lavrov, revoltat de „anularea culturii ruse“ impuse de Occident

Printre altele, Lavrov s-a arătat de-a dreptul revoltat vis-a-vis de sancțiunile culturale impuse de Occident. Omul lui Puin susține că interzicerea rușilor Ceaikovski, Dostoevski, Tolstoi sau Puşkin este un lucru anormal.

Este adevărat că de la începerea războiului și până în prezent, mai multe instituții culturale occidentale au decis să înceteze cooperarea cu institușii rusești de stat. Totodată, unele dintre ele au interzis artişti care susţin invazia rusă a Ucranei.

De cealaltă parte, Moscova se apără și atacă la rândul ei Ucraina spunând că aceasta a ajuns ”pe mâna unor neonazişti care se fac vinovaţi de orchestrarea unui pretins genocid al populaţiei rusofone în Donbas (est)”. Totodată, Rusia mai spune și că Occidentul poartă deja ”un război prin procură împotriva Rusiei”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: