Redactia.ro
Home » Știri » Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, a explicat atacul asupra Ucrainei. Condiția care trebuie îndeplinită pentru încetarea războiului

Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, a explicat atacul asupra Ucrainei. Condiția care trebuie îndeplinită pentru încetarea războiului

După ce joi trupele ruse au atacat Ucraina, ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a oferit declarații referitoare la conflictul în care țara pe care o reprezintă s-a angajat. Mai mult, a explicat condițiile pe care Ucraina ar trebui să le respecte pentru încetarea războiului.

Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, a explicat atacul asupra Ucrainei. Condiția care trebuie îndeplinită pentru încetarea războiului

Pe 24 ianuarie, în jurul orei 4:30 a Rusiei, Vladimir Putin a dat ordinul de care toți s-au temut atât de mult: începerea războiului împotriva Ucrainei. Un conflict născut pe baza apropierii dintre NATO și țara condusă de Volodimir Zelenski, care a fost văzută de Rusia ca o amenințare pentru propria securitate, are deja consecințe dezastruoase.

Mai multe puncte cheie ale Ucrainei au fost bombardate, iar trupele ucrainene încearcă să reziste cu mult curaj, în timp ce populația caută să se îndrepte către locații sigure. Printre orașele vizate s-au numărat Harkiv, Dnipro, Mariupol, Kiev și Odesa, dar la această listă se adaugă și numeroase alte regiuni. În a doua zi de război, bilanțul victimelor este următorul: 137 de morți și peste 400 de răniți.

În decursul zilei de vineri, ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a oferit declarații referitoare la conflictul în care țara pe care o reprezintă s-a angajat. Acesta a explicat că Rusia este deschisă la negocieri cu Ucraina și dorește încheierea războiului, însă pentru ca acest lucru să se realizeze ucraineni trebuie să respecte o condiție: să-și dezarmeze țara.

„Suntem pregătiţi pentru negocieri, în orice moment, de îndată ce forţele armate ucrainene vor asculta apelul nostru şi vor depune armele”, a declarat Lavrov într-o conferinţă de presă, la o zi după declanşarea ofensivei ruse în Ucraina.

Rusia nu este de acord cu conducerea actuală a Ucrainei

Mai mult, Serghei Lavrov a negat marți dreptul la suveranitate al Ucrainei, susținând că guvernul de la Kiev nu reprezintă toate regiunile care alcătuiesc țara, scrie agenția Interfax, citată de Reuters. Ministrul de externe a dat drept exemplu Crimeea, iar ulterior a criticat actuala conducere a Ucrainei.

„Cred că nimeni nu poate argumenta că regimul ucrainean, începând cu lovitura de stat din 2014, reprezintă întregul popor care trăiește pe teritoriul statului ucrainean”, a adăugat șeful diplomației ruse.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: