Redactia.ro
Home » Știri » Serghei Lavrov: „Ucraina este a noastră și noi vom decide ce vom face mai departe cu această țară”

Serghei Lavrov: „Ucraina este a noastră și noi vom decide ce vom face mai departe cu această țară”

Serghei Lavrov

Serghei Lavrov: „Ucraina este a noastră și noi vom decide ce vom face mai departe cu această țară”. Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov și omologul său ucrainean Dmitro Kuleba s-au întâlnit astăzi, în Turcia. Cei doi au discutat despre invazia Ucrainei de către Rusia. La ce rezultat au ajuns cei doi?

Serghei Lavrov: „Ucraina este a noastră și noi vom decide ce vom face mai departe cu această țară”

Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei s-a întâlnit joi, 10 martie, cu omologul său ucrainean, Dmitri Kuleba, în Turcia, pentru a ajuns la un consens în ceea ce privește războiul din Ucraina. Lavrov a spus că negocierile cu ministrul ucrainean s-au concentrat doar pe deschiderea coridoarelor umanitare, pentru că Rusia așteaptă un răspuns la propunerile deja avansate.

”Suntem deschiși negocierilor pentru a pune capăt conflictului. Primul lucru pe care l-am spus încă de la începutul întâlnirii este că nu dorim să înlocuim negocierile acestea cu cele care se poartă pe teritoriul Belarusului.Întâlnirea de astăzi confirmă intenția Rusiei de a se ajunge la o soluție.

Am vorbit în mare parte despre măsuri umanitare și despre măsurile luate de armata rusă pentru a ușura soarta cetățenilor, care au fost prinși în acest conflict. Oficialii noștri au venit cu mai multe informații și am confirmat intenția Rusiei de a stabili coridoare umanitare. Orele, rutele sunt stabilite de trupele din teritoriu. La ultimele negocieri din Belarus, Rusia a propus documente concrete pentru a se ajunge la un acord. Partea ucraineană a spus că vor fi analizate și așteptăm un răspuns.”, a spus Serghei Lavrov.

De asemenea, Lavrov a subliniat faptul că Ucraina este a Rusiei, explicând că Vladimir Putin a ordonat atacarea ei. „Ucraina este a noastră și noi vom decide ce vom face mai departe cu această țară. Președintele Putin a explicat foarte clar de ce a ales să pună în mișcare această operațiune specială. Știu că vă este interzis să scrieți așa ceva, dar veți citi și veți afla”, a declarat ministrul de Externe rus.

Lavrov a mai spus că Occidentul are o atitutidine periculoasă, având în vedere că i-a trimis arme Ucrainei. “Cei care furnizează arme Ucrainei trebuie să realizeze că vor fi trași la răspundere pentru faptele lor”, a subliniat demnitarul. De asemenea, ministrul de externe a spus că Rusia nu plănuiește să atace și alte țări.

Acceptă Putin să se întâlnească cu Zelenski?

În ceea ce privește o posibilă întâlnire între președintele ucrainean Volodimir Zelenski și Vladimir Putin, liderul rus, Serghei Lavrov a spus că acesta nu refuză o întâlnire cu liderul ucrainean, doar că trebuie făcute multe pregătiri. “Putin nu refuză o întâlnire cu Zelenski, dar înainte de asta trebuie făcute pregăritiri. Au fost deja făcute trei propuneri trimise către partea ucraineană, au promis să vină cu un răspuns și așteptam un nou răspuns”, a mai transmis ministrul rus de externe.

Lavrov a fost întrebat de jurnaliști și despre informațiile cu privire la utilizarea armelor chimice. Acesta a spus că asteaptă răspuns din partea SUA. “Suntem foarte alarmați de informațiile care au ieșit la iveală despre Pentagon care a creat laboratoare de arme biologice în Ucraina, încălcând conventia privind interzicerea armelor biologice. Le-am cerut oficial să explice și așteptăm răspunsul lor. Nu sunt experimente pașnice, ci menite să creeze arme biologice”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: