Redactia.ro
Home » Știri » Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2023. O nouă șansă pentru elevii care au absolvit liceul cu brio

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2023. O nouă șansă pentru elevii care au absolvit liceul cu brio

Este vremea pentru încă o rundă a examenului de Bacalaureat. O serie de candidați, care din diverse motive nu au reușit să treacă prin probele din vară sau din anii anteriori, se pregătesc din nou pentru această provocare academică majoră.

Oricine poate avea o zi proastă. Unii dintre noi pot fi blocați de anxietatea față de examen, în timp ce alții pot fi ținuți pe margine de probleme personale sau de sănătate. Indiferent de motivele care i-au împiedicat pe unii elevi să își ia examenul de Bacalaureat la sesiunile precedente, inclusiv din anii anteriori, acum li se oferă o nouă șansă. Sesiunea de toamnă este pentru acești candidați, dar și pentru cei care nu au reușit să termine clasa a XII-a în timp util sau au fost eliminați din diverse motive.

Programul sesiunii de toamnă

Sesiunea de toamnă la examenul de Bacalaureat 2023 debutează pe 7 august 2023 și durează până pe 29 august. Cu toate acestea, examenele efective se desfășoară în doar 4 zile. Perioada dintre 7 și 11 august este dedicată evaluării competențelor de comunicare în limba română, într-o limbă străină și a competențelor digitale.

Următoarele zile sunt rezervate pentru probele scrise. Proba scrisă la limba și literatura română este programată pe 16 august, urmată de proba obligatorie a profilului pe 17 august și de proba la alegere a profilului și specializării pe 18 august. Examenul scris la limba și literatura maternă este programat pentru 21 august.

Rezultatele examenelor

Rezultatele sesiunii de toamnă la examenul de Bacalaureat 2023 vor fi afișate pe 25 august. Elevii vor avea oportunitatea de a vedea dacă eforturile lor au fost încununate de succes.

Pe 25 august, rezultatele parțiale vor fi afișate până la ora 12:00. Între orele 12:00 și 18:00, candidații vor avea posibilitatea de a depune contestații la centrul în care au susținut examenul. Profesorii vor avea la dispoziție trei zile, între 26 și 28 august, pentru a rezolva aceste contestații. Rezultatele finale ale sesiunii vor fi afișate pe 29 august.

Programul de desfășurare a probelor examenului de Bacalaureat 2023

Iată programul complet al sesiunii de toamnă a Bac 2023:

  • 7–11 august 2023: Echivalarea competențelor de comunicare în limba română și într-o limbă străină, precum și a competențelor digitale.
  • 16 august 2023: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 17 august 2023: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 18 august 2023: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 21 august 2023: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 25 august 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)
  • 26–28 august 2023: Rezolvarea contestațiilor
  • 29 august 2023: Afișarea rezultatelor finale.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: