Redactia.ro
Home » Stil de viață » Setările televizorului care te scapă de cheltuieli! Factura la curent se reduce la jumătate

Setările televizorului care te scapă de cheltuieli! Factura la curent se reduce la jumătate

Setările televizorului care te scapă de cheltuieli! Factura la curent se reduce la jumătate

Televizorul este unul dintre cele mai utilizate electronice dintr-o casă, pe care îl folosesc majoritatea membrilor dintr-o familie. Chiar dacă nu am putea rezista fără el, trebuie să știm că este un consumator destul de mare. Iată aici cele mai bune trucuri care te vor ajuta să reduci consumul și să primești o factură la curent mult mai mica.

Ai nevoie doar de o telecomandă

Televizorul este nelipsit dintr-o gospodărie, dar trebuie să luăm în calcul și faptul că acest aparat consumă foarte mult. Există, însă, o mulțime de metode prin care putem economisi energie electrică și, automat, să avem o factură mai mică la curent.

Ben Gallizi, expert în energie la Uswitch, a explicat că putem face televizorul să consume mult mai puțin decât ne-am gândi, chiar să reducem numărul de kWh la jumătate. Specialistul susține că, din punct de vedere al consumului de energie, un televizor care utilizează 36 kWh pe care-l vei lăsa să meargă timp de o mie de ore te va costa doar 68 de lei.

Ei bine, ai nevoie doar de o telecomandă. De precizat, însă, că ar trebui să lăsăm televizorul aprins doar dacă privim la el și să îl stingem când nu mai avem nevoie. În plus, nu îl uita aprins pe timpul nopții, ci programează-l să se stingă la scurt timp după ce adormi.

Cum setezi televizorul pe modul economic

Cea mai bună soluție ar fi trecea televizoarelor din casă pe modul economisire. Lumina de fundal va fi automat mai mică, ceea ce înseamnă un consum de energie mai mic. În plus, dacă nu ai probleme cu vederea, o poți face și mai mică, ceea ce crește beneficiile.

Televizorul vine din fabrică cu niște setări standard, care nu se adaptează tocmai preferințelor și buzunarelor noastre. Asigură-te că ceri ajutorul cuiva care se pricepe la programare dacă nu ai înclinații către acest domeniu, dar totul ar trebui să fie simplu, mai ales dacă folosești cartea aparatului.

Fiți atenți și la clasa televizorului, mai ales dacă aveți în plan o achiziție nouă. În general, dispozitivele noi sunt și mult mai economice decât cele din edițiile mai vechi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: