Redactia.ro
Home » Stil de viață » Sfântul Nicolae 2022. Ce se dă de pomană pentru sufletele celor adormiţi

Sfântul Nicolae 2022. Ce se dă de pomană pentru sufletele celor adormiţi

Sfântul Nicolae 2021. În fiecare an, pe 6 decembrie, toți creştinii îl prăznuiesc pe Sfântul Nicolae. Iar această sărbătoare marchează începutul sărbătorilor de iarnă. Mai multe tradiţii şi obiceiuri trebuie respectate în această zi sfântă pentru ca credincioşii să le meargă bine. Un obicei este acela de a da de pomană pentru sufletele celor adormiți.

De Sfântul Nicolae 2021, gospodinele merg la biserică cu diverse mâncăruri de post care, după ce sunt sfinţite, sunt împărţite celor nevoiași.

Sfântul Nicolae 2021. Ce se dă de pomană pentru sufletele celor adormiți

De sărbătoarea Sfântului Nicolae, credincioşii trebuie să împartă alimente de post, fiind o sărbătoare care pică în Postul Nașterii Domnului. Este important ca pachetul care este dat de pomană să aibă şi un pahar cu colivă.

Așadar, pacheţele care se dau de pomană pentru sărbătoarea Sfântului Nicolae pot să conțină diverse legume şi fructe, dulciuri de post, cum ar fi biscuiţi, napolitane.

Bineînțeles, în funcție de cât timp au gospodinele, pachețelele de pomană de Sfântul Nicolae pot conține și bucate mai consistente. Deci ar putea fi făcute și sarmale de post, orez cu ciuperci, mazăre cu morcovi, ardei umpluţi cu orez şi ciuperci sau salată de vinete.

Sfântul Nicolae 2021. Cui se dă de pomană

Însă un lucru trebuie bine știut de toți credincioșii. De Sfântul Nicolae se dă de pomană, pe lângă cele de mâncare, şi haine sau încălţăminte. După cum este datina învățată chiar de la preoți, este bine ca bunătățile şi hainele să fie date celor mai amărâţi dintre semeni pentru ca sufletele celor adormiți să se bucure de ele. Dacă sunt date celor apropiaţi, care nu se află la mare nevoie de ele, se spune că pomana nu este primită.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: