Redactia.ro
Home » Știri » Sfecla roșie luptă împotriva cancerului. De ce este bine să mâncăm și frunzele

Sfecla roșie luptă împotriva cancerului. De ce este bine să mâncăm și frunzele

Sfecla roșie luptă împotriva cancerului. De ce este bine să mâncăm și frunzele

Sfecla roșie are foarte multe beneficii, iar unul dintre, cel mai important, este că poate lupta împotriva cancerului. Iată de ce este recomandat să consumăm inclusiv frunzele ei.

Sfecla roșie luptă împotriva cancerului. De ce este bine să mâncăm și frunzele

Sfecla roșie este una dintre cele mai utilizate legume și poate fi utilizată în diverse rețete. Nu vorbim însă despre preparatele în care putem include sfecla roșie, ci despre cât de importantă este ea pentru sănătate. E considerată un aliment funcțional, adică aduce beneficii importante organismului. Ideal ar fi să o consumăm crudă, pentru că fiartă își mai pierde din proprietăți.

În primul rând, ce este important de ținut minte este că betacianina din legumă previne și chiar ar putea trata una din cele mai temute afecțiuni, cum este cancerul. Totodată, specialiștii au mai descoperit că sfecla roșie menține buna funcționare a sistemului sanguin, preîntâmpină depunerea de colesterol pe vasele de sânge și previne formarea cheagurilor. Totodată, protejează ficatul și contribuie la regenerarea lui, chiar și în cazul hepatitelor. Conține un complex de antioxidanți, vitamine și minerale: vitaminele A, B și C, calciu, magneziu, potasiu, fosfor, iod, mangan și sulf, iar toate sunt necesare organismului uman.

Frunzele ei sunt la fel de sănătoase. Ele conţin fibre, calciu, fier şi vitaminele A şi K. Bogate în glutamină, pot îmbunătăţi sistemul imunitar.

Per ansamblu, sfecla roșie îmbunătățeste performanța sportivă, funcția cognitivă și tensiunea arterială, reduce inflamația în organism, ajută la combaterea stresului oxidativ și are un impact pozitiv asupra microbiotei intestinale. În plus, dacă vei consuma sfeclă, sunt șanse mari să reușești să dormi mai bine noaptea. Sunt unii specialiști care recomandă acest superaliment zilnic, tocmai pentru că are o lungă listă de beneficii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini