Redactia.ro
Home » Știri » Shakira riscă 8 ani de închisoare: „Sunt încrezătoare că am suficiente dovezi pentru a-mi susține cazul”

Shakira riscă 8 ani de închisoare: „Sunt încrezătoare că am suficiente dovezi pentru a-mi susține cazul”

Vedeta columbiană Shakira va fi judecată de un tribunal spaniol pentru acuzații de fraudă fiscală în valoare de 14,5 milioane de euro. Iată detaliile! 

Shakira riscă 8 ani de închisoare

Un tribunal din Barcelona a dispus ca vedeta internațională să fie judecată pentru șase presupuse infracțiuni fiscale, deși data nu a fost încă stabilită.

Procurorii spanioli vor să o închidă pe vedetă timp de opt ani și să o amendeze cu 23,8 milioane de euro dacă va fi găsită vinovată.

Artista în vârstă de 45 de ani a negat în repetate rânduri orice abatere.

Sunt încrezătoare că am suficiente dovezi pentru a-mi susține cazul și că justiția va prevala în favoarea mea”, a declarat recent într-un interviu acordat ediției spaniole a revistei Elle.

Anterior, ea a refuzat un acord oferit de procurori, alegând să meargă la proces.

În cazul Shakira privind impozitele se cere o pedeapsă de opt ani de închisoare

Shakira este acuzată de evaziune fiscală în Spania

În centrul acestei dispute se află statutul de rezidență al Shakirei între 2012 și 2014, când procurorii au susținut că aceasta locuia în Spania, dar și-a trecut reședința oficială în altă parte.

Conform legislației spaniole, persoanele care petrec mai mult de șase luni în țară sunt considerate rezidenți în scopuri fiscale. Dar Shakira spune că Spania nu era locul în care locuia în principal la acea vreme.

În iulie, procurorii au emis un document în care se susținea că aceasta a cumpărat în 2012 o casă în Barcelona, care a devenit o casă de familie pentru ea și partenerul ei de atunci, fotbalistul Gerard Piqué de la Barcelona.

Avocații ei au declarat că, până în 2014, cea mai mare parte a veniturilor ei provenea din turnee internaționale și că petrecea perioade lungi de timp în afara Spaniei.

„Autoritățile fiscale spaniole au văzut că mă întâlnesc cu un cetățean spaniol și au început să saliveze. Este clar că au vrut să se ducă după acei bani indiferent de situație”, a declarat ea pentru revista Elle.

Shakira a declarat Spania ca fiind locul ei de reședință în scopuri fiscale în 2015. Ea a declarat că a plătit 17,2 milioane de euro în impozite și că nu are datorii restante.

Într-un caz separat, în 2019, domnul Piqué a fost amendat cu 2,1 milioane de euro de către tribunalul național spaniol pentru evaziune fiscală între 2008 și 2010.

Cuplul a anunțat la începutul lunii iunie că s-a despărțit după 11 ani. Ei au împreună doi fii, în vârstă de șapte și nouă ani.

Interviul acordat revistei Elle a fost prima dată când a vorbit în public despre separarea lor, spunând revistei că trece prin „probabil unul dintre cele mai dificile și mai întunecate momente din viața mea”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: