Redactia.ro
Home » Știri » Shinzo Abe a murit. Fostul premier al Japoniei a fost împușcat în timpul unui discurs electoral

Shinzo Abe a murit. Fostul premier al Japoniei a fost împușcat în timpul unui discurs electoral

GALERIE FOTO (3) Shinzo Abe a murit. Fostul premier al Japoniei a fost împușcat în timp unui discurs electoral

Shinzo Abe a murit. Fostul premier al Japoniei a fost împușcat în această dimineață în timpul unui discurs electoral. Ulterior, politicianul a fost transportant de urgență la spital, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Shinzo Abe a murit. Fostul premier al Japoniei a fost împușcat în timpul unui discurs electoral

Fostul premier japonez Shinzo Abe a murit după ce a fost împușcat în această dimineață, în timpul unui discurs electoral în orașul Nara din vestul țării. Conform televiziunii japoneze, Abe s-a prăbușit la pămând sângerând, iar un suspect a fost arestat. Fostul premier a fost transportat la spital în stop cardiorespirator. În vârstă de 67 de ani, acesta a suferit râni în partea dreaptă a gâtului și la clavicula stângă, a declarat Departamentul de pompieri ai orașului Nara. Televiziunea publicp NHK a difuzat imagini care îl arată pe fostul premier japonez prăbușit în stradă, cu gărzile de securitate alergând spre el. Un nor de fum alb a fost văzut în timp ce Abe ținea un discurs de campanie. Un reporter aflat la fața locului a declarat că a auzit două bubuituri consecutive în timpul discursului. Unul dintre reporterii postului a declarat că acesta a fost împușcat în piept și că l-a văzut căzând la pământ. Televiziunea japoneză a publicat imagini care îl arată pe Shinzo Abe prăbușit pe stradă, cu mai mulți agenti de securitate alergând spre el. Shinzo Abe se afla în picioare în timp ce susținea un discurs de campania electorală înaintea alegerilor de duminică pentru camera superioară a parlamentului.

Shinzo Abe, cel mai longeviv prim-ministru al Japoniei

Hidetada Fukushima, profesor de medicină de urgență la Spitalul Universității de Medicină din Nara, a declarat că Shinzo Abe a suferit două răni în partea din față a gâtului, la o distanță de aproximativ 5 cm. Unul dintre gloanțe a pătruns în inimă. Acesta a declarat că s-au efectuat transfuzii de sânge, dar nu au reușit să oprească hemoragia.„A fost extrem de grav, a fost foarte grav”, a spus medicul despre starea sa la sosire. â

Shinzo Abe a fost cel mai longeviv prim-ministru al Japoniei. Acesta a ocupat funcția în 2006 timp de un an și apoi din nou din 2012 până în 2020, înainte de a demisiona invocând motive de sănătate. Cât timp a fost în funcție, a promovat politici belicoase în domeniul apărării și al politicii externe și a căutat mult timp să modifice constituția pacifistă a Japoniei de după război.

Președintele Klaus Iohannis a condamant atacul asupra fostului premier japonez Shinzo Abe, care a fost impuscat într-un discurs electoral. „Condamn cu fermitate atacul asupra fostului prim-ministru japonez Shinzo Abe. În aceste momente foarte dificile, gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă spre el, familia lui și poporul japonez”, a scris Iohannis pe Twitter.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: