Redactia.ro
Home » Stil de viață » Și-a anunțat moartea în direct la TV. Ce a urmat după, vei plânge în hohote

Și-a anunțat moartea în direct la TV. Ce a urmat după, vei plânge în hohote

Femeia își planifica moartea asistată

O femeie și-a anunțat moartea în direct la televizor, înainte să descopere existența unui tratament miraculos.

A primit un ajutor nesperat

Jennie Thornton, 40 de ani, planifica sinuciderea asistată  la o clinică din Elveția din cauza fibrozei chistice, boală care ucide jumătate dintre pacienți.

La două săptămâni, Jennie a aflat de un tratament salvator. Alături de alte 120 de persoane din Marea Britanie și-au acordat accesul la un nou medicament de ultimă generație numit Kaftrio. Kaftrio oferă speranță mii de bolnavi de fibroză chistică.

Boala genetică  determină organismul să producă un mucus gros și lipicios care afectează plămânii sau sistemul digestiv. Pacienții mor în cele din urmă din cauza insuficienței pulmonare.

Jennie spune: „Crescând, mama mea  mi-a vorbit cu sinceritate despre starea mea și mi-a explicat că va trebui  să merg mereu la spital.

„Când aveam nouă ani i-am spus că știu că voi muri tânără din cauza asta și la 11 ani mi-am scris primul testament”.

Pentru că nu mai suporta să trăiască așa de haotic din cauza bolii, Jennie și-a anunțat decizia finală. Mama ei era dispusă să vândă casa și toată averea pentru a-și salva fiica. Miracolul a apărut, iar acum viața tinerei este plină de speranță.

Simptomele fibrozei chistice

Semnele și simptomele fibrozei chistice variază, în funcție de severitatea bolii. Severitatea bolii este dată de mutațiile apărute în gena CFTR.

Este posibil că unii copii cu fibroză chistica să nu prezinte simptome până la adolescenta sau până la vârstă adulta. De obicei, doar unul din 10 copii cu fibroză chistica prezinta simptome încă de la naștere, dar pentru cele mai multe persoane cu fibroză chistica semnele și simptomele încep să apară în primii doi ani de viață.

Adulții diagnosticați cu fibroză chistica pot avea simptome atipice, precum: pancreatita, infertilitate (la bărbați absenta congenitala a vaselor deferente poate fi singura manifestare a bolii) și pneumonie recurenta. Persoanele cu fibroză chistica au un nivel de sare în transpirație mai mare decât cel normal.

Majoritatea celorlalte semne și simptome ale fibrozei chistice afectează sistemul respirator și sistemul digestiv.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: