Redactia.ro
Home » Știri » Și-a lăsat bebelușul de 8 luni în scara unui bloc, cu un biberon de lapte lângă: „Îmi e greu să-l întrețin”

Și-a lăsat bebelușul de 8 luni în scara unui bloc, cu un biberon de lapte lângă: „Îmi e greu să-l întrețin”

Chiar înainte de sărbătorile de iarnă, o femeie din Bălți și-a abandonat bebelușul de doar 8 luni în scara unui bloc. Femeia a pus alături un bebeluș cu lapte cald, haine de schimb și un bilet prin care își motiva fapta. Ce s-a întâmplat după!

Și-a lăsat bebelușul de 8 luni în scara unui bloc

O femeie disperată a recurs la un gest greu de imaginat: și-a abandonat copilul în scara unui bloc, apoi s-a făcut nevăzută. Bebelușul de doar 8 ani era îmbrăcat bine, avea lângă el un biberon de lapte cald și câteva hăinuțe de schimb. Chiar înainte să-l părăsească, femeia a sunat la toate ușile, pentru a se asigura că bebelușul va fi găsit în scurt timp de către cineva care l-ar putea îngriji.

„Ea s-a asigurat, laptele era cald, lângă copil au fost găsite hăinuțe de schimb. Când a lăsat copilul, a bătut la ușă pentru a se asigura că el va fi luat”, a declarat Crizantema Caraman, Șef Secția Protecția Copilului și Familie Bălți, potrivit nordnews.md.

Alături de cele câteva lucrușoare, mama bebelușului lăsase și un bilet prin care își justifica fapta. Femeia a mărturisit că nu-l poate întreține și că-și dorește foarte mult ca cineva să-l ia în grijă. „Îmi este greu să îl întrețin, vă rog să aveți grijă de fiul meu. Mă iertați, vă rog, nu am altă ieșire din situație”, a scris femeia în bilet, specificând și că micuțul s-a născut bolnav.

Bebelușul a ajuns acum în grija Protecției Copilului

Autoritățile au povestit că bebelușul se află în custodia lor și că încearcă să-i dea de urmă mamei. Femeia ar avea 22 de ani și ar fi locuit o vreme în Bălți, Republica Moldova. Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă o amendă de până la 27.500 de lei, cu muncă neremunerată în folosul comunității ori chiar închisoare de până la 2 ani.

„Am luat legătura cu tatăl biologic, îi vom trimite pozele, să vadă dacă el este tatăl și dacă el este copilul căutat. Avem careva presupuneri pe care urmează să le verificăm. Să examinăm posibilitatea, fie de a transmite copilul celuilalt părinte, dacă anterior nu s-au depistat alte neglijări ale acțiunilor părintești, fie să fie transferat copilul de la spitalul, din secția de copii cu vârstă de fragedă, într-un centru de plasament pentru copiii de vârstă fragedă de pe strada Ivan Franco, până la stabilirea statutului copilului”, a adăugat Crizantema Caraman, Șef Secția Protecția Copilului și Familie Bălți, potrivit aceleiași surse menționate anterior.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: