Redactia.ro
Home » Știri » Și-a riscat viața pentru a renunța la războiul lui Putin! Care este povestea ofițerului rus

Și-a riscat viața pentru a renunța la războiul lui Putin! Care este povestea ofițerului rus

Războiul lui Putin provoacă victime de toate felurile. Chiar un ofițer rus a povestit cum și a riscat viața din dorința de a renunța la acest război. Ofițerul a spus, pentru CNN, că nu este singurul soldat în această situație. Mai mulți soldați se declară îngrijorați și nu înțeleg motivul pentru care forțele ruse au fost trimise să invadeze Ucraina. Iată cum și-a riscat viața pentru a renunța la războiul lui Putin! 

Și-a riscat viața pentru a renunța la războiul lui Putin! Care este povestea ofițerului rus

Potrivit soldatului, acesta a fost nevoit timp de câteva săptămâni să doarmă pe lăzi cu grenade. Mai mult, el și-a ascuns fața de ucraineni, având un sentiment de vinovăție. Ulterior, militarul rus a ajuns la concluzia că nu vrea să facă parte din războiul din Ucraina.

„Eram murdari și obosiți. Oamenii din jurul nostru mureau. Nu voiam să simt că fac parte din asta, dar am fost o parte din asta.”, a spus ofițerul.

Se pare că acesta a mers să-și găsească comandantul și a demisionat pe loc. Potrivit oponenților războiului, multe cazuri de soldați – atât profesioniști, cât și începători, au refuzat să lupte.

Ofițerul spune că nu știa că merge să invadeze Ucraina

Potrivit evaluărilor oficialilor occidentali, inclusiv ale Pentagonului, trupele ruse s-au luptat cu moralul scăzut și cu pierderi grele în Ucraina. Ba mai mult, unii chiar au refuzat să execute ordinele, spune agenția de Informații Cyber și Securitate din Marea Britanie. Ministerul rus al Apărării nu a răspuns la o solicitare de comentarii a CNN.

Sub protecția anonimatului, ofițerul a povestit că a făcut parte din acumularea masivă de trupe în vestul Rusiei, care a declanșat temeri globale în legătură cu Ucraina. Dar el a spus că nu s-a gândit prea mult la asta, chiar și pe 22 februarie a acestui an, când el și restul batalionului său au fost rugați să-și predea telefoanele mobile în timp ce staționează în Krasnodar, sudul Rusiei, fără nicio explicație.

„În acea noapte și-au petrecut ore întregi pictând dungi albe pe vehiculele lor militare. Apoi li s-a spus să le spele pe alea, a spus el.„Ordinea s-a schimbat, trageți litera Z, ca în Zorro, A doua zi am fost duși în Crimeea. Sincer să fiu, m-am gândit că nu vom merge în Ucraina. Nu credeam că se va ajunge deloc la asta”, a spus bărbatul.

În timp ce unitatea sa s-a adunat în Crimeea, președintele Vladimir Putin și-a lansat o nouă invazie a Ucrainei pe 24 februarie. Mai mult, ofițerul a spus că el și colegii săi nu erau conștienți. Asta, pentru că nu li s-ar fi transmis nicio veste și nu erau în contact cu lumea exterioară fără telefoanele lor. De asemena, ofițerul a spus că nu este singurul soldat îngrijorat sau confuz de motivul pentru care forțele ruse au fost trimise să invadeze Ucraina.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: