Redactia.ro
Home » Știri » Și-au dus bebelușul de doar 8 luni pe munte și au fost prinși de viscol. Salvamontiștii au salvat această familie de pe masivul Ceahlău

Și-au dus bebelușul de doar 8 luni pe munte și au fost prinși de viscol. Salvamontiștii au salvat această familie de pe masivul Ceahlău

Un cuplu din București și bebelușul lor de doar 8 luni au trăit spaima vieții lor după ce au fost prinși în viscolul de pe masivul Ceahlău. Salvarea lor a fost echipa de salvamont, care i-a recuperat în siguranță din zona deosebit de riscantă.

Și-au dus bebelușul de doar 8 luni pe munte și au fost prinși de viscol. Salvamontiștii au salvat această familie

Cei doi tineri în vârstă de 25 de ani din București au plecat cu bebelușul lor de 8 luni într-o expediție pe traseul „Lutu Roşu” din munții Ceahlău. Ajunși în zona „Detunatele” au constatat că viscolul nu le permite să continue, așa că au cerut ajutorul salvamontiștilor. Numărul Dispeceratului Naţional Salvamont era disponbil pe diferite indicatoare amplasate în zonă, iar salvarea lor a fost o misiune încheiată cu succes.

După ce unul dintre salvamontiști a ajuns în cel mai scurt timp la locația celor doi, prioritatea sa principală a fost siguranța bebelușului. Temperaturile scăzute puteau să-i pună viața în pericol, așa că a încercat să-l încălzească cu echipamentul din dotare și să-l transporte cât mai repede într-un adăpost.

Operațiunea de salvare a fost un succes, iar cuplul și micuțul lor au fost în afara oricărui pericol. Povestea lor a fost relatată de Paul Papalicef pentru Agepres, care a reușit prin intermediul declarațiilor sale să tragă un semnal important de alarmă pentru iubitorii de munte.

„Cei doi turişti au ajuns într-o zonă expusă la viscol unde temperatura resimţită era de minus 10 grade Celsius. Au găsit pe unul dintre indicatoare numărul Dispeceratului Naţional Salvamont şi au solicitat ajutor. Un salvamontist din echipa care a ajuns la ei a luat bebeluşul şi i-a aplicat patch-uri termice.”, a declarat pentru Agerpres Raul Papalicef.

Astăzi urmează să se întoarcă acasă în siguranță

În noaptea precedentă, cei doi tineri din București au înnoptat la Cabana Dochia, unde echipele de salvamont le-au asigurat un adăpost. Condițiile meteorologice de astăzi îi vor ajuta pe salvatori să determine dacă deplasarea spre Izvorul Muntelui poate fi realizată în siguranță. Dacă acest lucru va fi posibil, bebelușul de doar 8 luni și părinții săi se vor întoarce în cel mai scurt timp acasă.

„Cei trei au fost transportaţi în siguranţă la Cabana Dochia. Nici măcar nu aveau cazare şi am vorbit noi cu proprietarul cabanei pentru a le oferi cazare”, a mai adăugat acesta.

Drumețiile sunt deosebit de periculoase în această perioadă și în lunile ce vor urma, chiar și pentru cei cu multă experiență, iar analizarea traseului și a condițiilor meteorologice, precum și pregătirea cu un echipament pe măsură sunt singurele care pot împiedica tragediile.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: