Redactia.ro
Home » Stil de viață » Și tu le aruncai? Iată 7 alimente care nu expiră niciodată! 

Și tu le aruncai? Iată 7 alimente care nu expiră niciodată! 

Dacă nu știai, ținem să te anunțăm că există alimente care nu expiră niciodată! Iată 7 dintre alimentele pe care cu siguranță le ai în cămară! 

1. Fasole uscată

Fasolea uscată, cum ar fi fasolea neagră și lintea, poate rezista până la 30 de ani. Fasolea este, de asemenea, incredibil de versatilă, sățioasă și plină de fibre. Cercetătorii de la Universitatea Brigham Young au descoperit că, deși fasolea uscată își scade calitatea în timp, după 30 de ani, aceasta era încă comestibilă. 

2. Laptele praf

Laptele în pudră nu este doar pentru războaie și camping. În timp ce unele date limită de consum recomandă ca laptele praf să fie consumat în termen de 18 luni, puteți cumpăra anumite mărci cu o perioadă de valabilitate de 25 de ani. Puteți, de asemenea, să congelați laptele praf pentru a-l păstra cât mai proaspăt posibil.

3. Lichior

Dacă vei fi blocat cândva în casă, ai putea la fel de bine să te distrezi! Deși poate doriți să aruncați Baileys sau advocaat, tot ceea ce este 100% alcool este sigur de consumat practic pentru tot restul timpului. Oxidarea poate modifica gustul, dar efectul va fi același.

4. Miere crudă

Mierea este considerată a fi singurul aliment care poate dura o veșnicie. Arheologii care excavau mormintele egiptene antice au găsit adesea ceva neașteptat printre artefactele din morminte: vase cu miere, vechi de mii de ani și totuși, incredibil, încă conservate. Mierea are, de asemenea, scopuri medicinale, este plină de antioxidanți și poate fi aplicată local pe arsuri. Practic de avut la îndemână.

5. Oțet

Există ceva ce nu poate face oțetul de mere? Pe lângă faptul că oferă o serie de beneficii pentru sănătate, acesta poate rămâne în cămară pentru totdeauna. Totuși, nu doar oțetul de cidru de mere este cel pe care îl poți păstra. Oțetul alb, oțetul balsamic, oțetul de zmeură, oțetul de vin de orez și oțetul de vin roșu nu au, de asemenea, date de expirare. „Datorită naturii sale acide, oțetul se conservă singur și nu are nevoie de refrigerare”, potrivit The Vinegar Institute.

6. Zahăr

Continuând tema dulce, zahărul are un termen de valabilitate incredibil de lung dacă este păstrat într-un recipient ermetic. Deși zahărul nu este un aliment sănătos, vă poate da un impuls de energie dacă vremurile devin cu adevărat grele.

7. Orez alb

Orezul alb își va menține conținutul de nutrienți și aroma timp de aproximativ 30 de ani dacă este păstrat în recipiente fără oxigen la temperaturi sub 40 de grade Fahrenheit. Orezul brun, însă, nu se descurcă la fel de bine. Perioada de valabilitate recomandată pentru orezul brun este de șase luni, datorită uleiurilor naturale care se găsesc în stratul de tărâțe.

 

Sursa foto: spynews.ro, vecteezy

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: