Redactia.ro
Home » Știri » Silviu Prigoană a vrut legalizarea prostituției. Care este motivul

Silviu Prigoană a vrut legalizarea prostituției. Care este motivul

Silviu Prigoană a vrut să legalizeze prostituția atunci când era parlamentar. Proiectul fostului soț al Adrianei Bahmuțeanu nu a fost susținut de ceilalți parlamentari. 

 

Prigoană a propus legalizarea prostituției

Silviu Prigoană a fost deputat în Parlamentul României în perioada 2008-2012, moment în care a vrut să legalizeze și prostituția.

Prigoană a vorbit mult în perioada în care a fost deputat despre această inițiativă legislativă. Printre argumentele care însoțeau această inițiativă se aflau avantajele economice ale țării, cât și faptul că persoanele care practicau această meserie puteau beneficia de o pensie. Politicienii nu au fost de acord cu proiectul inițiat de fostul soț al Adrianei Bahmuțeanu.

Silviu Prigoană a fost invitat la emisiunea  ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, unde a vorbit deschis despre proiectul privind legalizarea prostituției. La 10 ani după propunerea făcută, Slviu Prigoană este de părere că legalizarea prostituției este, în continuare, un lucru bun.

Mai mult, fostul soț al Adrianei Bahmuțeanu este de părere că, la acel moment, dacă ar fi fost aprobată legea prostituției, nu ar fi existat cazul Caracal.

Prostituția există. Vom păți cum a fost când eram eu în Parlament, când erau lucrătorii din agricultură care aveau pensie de 1-2 lei. Și am făcut un proiect de lege și am reușit să dăm 450 de lei un fel de ajutor social, un fel de pensie minimă. Același lucru se va întâmpla cu fetele și cu băieții care astăzi practică prostituția și nu contribuie la niciun buget, însă generațiile următoare vor lua o hotărâre în Parlamentul României ca persoanele care au oferit servicii sexuale fără să plătească contribuție, să fie sprijinite de stat. E foarte simplu (…) Politicenii acum nu au votat pentru că le-a fost frică de popi și de neveste. Ce să fac dacă sunt însurați? Să vină necăsătoriți în Parlament și să vezi atunci voturi… pentru că sunt fățarnici, sunt mitocani. Spun ceva pe holuri și la vot fac altfel. A fost pentru prima dată în istoria Parlamentului României când 90% dintre parlamentari s-au abținut la vot, 10% au fost pentru. Nu au spus nu, nu au votat impotrivă, ci s-au abținut”, a declarat Silviu Prigoană în cadrul emisiunii lui Denise Rifai.

Silviu Prigoană a motivat această inițiativă legislativă prin faptul că persoanele care practică această meserie ar avea parte de demnitate și dreptul de a avea o pensie.

Persoana care desfășoară această activitate are dreptul la demnitate. 10.000 de medici au instant locuri de muncă, 10.000 de contabili, 7% din bugetul de la Sănătate se duce pe tratarea bolilor cu transmitere sexuală, s-ar strânge la bugetul de stat minimum 2-3 miliarde de euro pe an”, a spus Prigoană despre proiectul de legalizare a prostituției.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: