Redactia.ro
Home » Sport » Simona Halep, distrusă de echipa lui Mouratgolou. S-a aflat cine i-a dat suplimentul contaminat cu Roxadustat

Simona Halep, distrusă de echipa lui Mouratgolou. S-a aflat cine i-a dat suplimentul contaminat cu Roxadustat

De când știa Simona Halep că a fost depistată pozitiv cu Roxadustat. Cât de greu îi este să își demonstreze nevinovăția

Simona Halep încearcă să se dezvinovăţească în dosarul suspendării pe 4 ani, după ce a fost găsită în culpă, pentru dopaj. Jucătoarea noastră (31 de ani) a primit o suspendare de 4 ani din partea ITIA, la 11 luni de când a fost depistată pozitiv la un test anti-doping.

Agenţia care a condamnat-o pe Halep a publicat documentul integral prin care s-a decis suspendarea Simonei Halep.

Cine i-a dat suplimentul contamninat?

Se pare că vinovată de calvarul prin care trece acum Simona Halep ar fi Candice Gohier, fizioterapeuta din staff-ul său, a fost cea care i-a recomandat Simonei Halep acel supliment, care în cele din urmă a ieșit pozitiv la testul anti-doping.

​„Pe 17 august, Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranțe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriția ei, având în vedere că nu lua unul.

Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou) pentru Candice Gohier, aceasta i-a recomandat Simonei 3 produse de la un producător. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da.

De asemenea, Halep și Gohier au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nicio substanță interzistă pe lista de ingrediente. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele 3 produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listată nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante.

Halep a fost conștientă de posibilitatea ca suplimentele să fie contaminate și s-a asigurat că produsele au fost verificate și recomandate de specialiști în domeniu. Toate cele 3 suplimente au fost comandate de Gohier pe 16 august 2022 și trimise direct de către distribuitor către Gohier în New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele 3 suplimente la mijlocul lunii august 2022”, conform ITIA.

Patrick Mouratoglou o apără pe Halep

Simona Halep ar urma să revină în circuit în anul 2026, dacă TAS nu va lua altă decizie.

Ştiu integritatea Simonei şi nu am nicio îndoială că ea nu a luat niciodată vreo substanţă interzisă. Am stat cu ea în toate cele două zile de audiere şi NU pot să cred că tribunalul a ajuns la această decizie pe baza probelor şi argumentelor pe care le-am auzit.

Procesul şi ITIA au fost total nedrepte faţă de Simona şi este total inacceptabil”, a spus şi Mouratoglou.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: