Redactia.ro
Home » Sport » Simona Halep le-a dat peste nas Serenei Williams şi lui Eugenie Bouchard, după ironiile celor două la adresa româncei

Simona Halep le-a dat peste nas Serenei Williams şi lui Eugenie Bouchard, după ironiile celor două la adresa româncei

Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj, iar jucătoarele cu care nu s-a înţles foarte bine în circuitul WTA au şi sărit imediat „la gâtul” româncei.

De exemplu, Serena Williams şi Eugenie Bouchard, care au trimis „săgeţi” în direcţia jucătoarei noastre.

Serena Williams, obsedată de Wimbledon 2019

Mesajul americancei fost unul scurt și enigmatic: „8 este un număr mai bun”. Se pare că Serena Williams s-a referit la finala pierdută categoric la Wimbledon (în 2019, scor 2-6, 2-6) împotriva Simonei Halep. Dacă s-ar fi impus în ultimul act de la All England Club, americanca ar fi ajuns la 8 titluri pe iarba londoneză.

Şi Eugenie Bouchard a postat ironic după suspendarea Simonei Halep pentru dopaj. „Mi s-a scris că nu ar trebui să postez astăzi”, a scris Bouchard pe rețeaua X, fostă Twitter.

Dar Simona Halep n-a rămas datoare. Ea le-a răspuns tuturor celor care au criticat-o în ultimele zile (Serena Williams, Nicole Gibbs, Eugenie Bouchard, Danielle Collins etc).

„Cred că toată lumea are dreptul să mă judece, pentru că tribunalul a decis că este vina mea. Cineva mi-a spus azi că jucătoarele care mă urăsc o fac pentru că le-am bătut”, a declarat românca.

ITIA, despre suspendarea Simonei Halep

„ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe jucătoarea Simona Halep pe o perioadă de patru ani, după încălcări ale Regulamentului Anti-Doping din Tenis (TADP).

Dublă campioană de Grand Slam, Halep a fost acuzată de două încălcări separate ale regulamentului. Prima legată de substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022, descoperită în urma unei probe de urină din timpul competiției. A doua legată de nereguli legate de pașaportul biologic.

Tribunalul independent, stabilit de Sport Resolutions, a audiat experți pe 28 și 29 iunie, la Londra, atât din partea lui Halep, cât și din partea ITIA, iar jucătoarea le-a prezentat inclusiv juraților dovezi în mod direct, ca parte a procedurii.

Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a descoperit că jucătoarea a comis în mod intenționat încălcarea Regulamentului Anti-Doping din Tenis, articolul 2:

Acuzația legată de pașaportul biologic a fost de asemenea menținută, din moment ce tribunalul a spus că nu există niciun motiv de a avea îndoieli legate de opinia puternică oferită unanim de trei experți, conform cărora explicația pentru neregulile din pașaport este „probabil dopajul”.

Tribunalul a acceptat argumentul lui Halep conform căruia a înghițit un supliment contaminat, dar a concluzionat că cantitatea înghițită nu s-a regăsit și în proba de urină”, se arată în comunicat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: