Redactia.ro
Home » Sport » Simona Halep primește o nouă lovitură. Cariera sportivei este compromisă după această decizie

Simona Halep primește o nouă lovitură. Cariera sportivei este compromisă după această decizie

simona halep

Simona Halep nu va reveni în circuitul profesionist așa cum era planificat inițial. Sportiva noastră nu a fost inclusă în lista jucătoarelor anunțate de organizatorii turneelor de la Montreal și Cincinnati, care sunt cele mai importante competiții programate pentru luna august.

Simona Halep va părăsi clasamentul WTA

În urma absenței sale de la cele două turnee, Simona Halep va fi exclusă din clasamentul WTA, deși anul trecut a câștigat turneul de la Toronto și s-a retras din cel de la Cincinnati după victoria din primul tur. Cu toate că nu participă la turneele de la Montreal și Cincinnati, sportiva din Constanța păstrează speranța că se va întoarce în circuitul profesionist prin participarea la US Open, deoarece apare pe lista provizorie cu jucătoare acceptate.

În ceea ce privește cazul său de dopaj, Simona încă nu a primit un răspuns, deși termenul anunțat de 2 săptămâni a trecut demult. Ultimul meci oficial al Simonei Halep a avut loc pe 29 august 2022, când a jucat împotriva Dariei Snigur în primul tur de la US Open.

ITIA (International Tennis Integrity Agency) a clarificat stadiul actual al situației Simonei Halep în procesul de dopaj. Cu toate că în ultima perioadă au apărut din ce în ce mai multe informații care sugerau o posibilă revenire a Simonei pe terenul de tenis, verdictul în cazul fostei lider WTA nu a fost încă pronunțat. ITIA a oferit o reacție oficială după apariția tuturor zvonurilor care au circulat în spațiul public.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a clarificat situația Simonei Halep într-un răspuns oferit Antena 3. Conform ITIA, în procesul de dopaj al Simonei Halep, încă nu a fost luată nicio decizie și nimeni nu a primit încă vreo notificare cu privire la acest caz. În prezent, în lista pentru US Open, Simona este trecută ca fiind suspendată provizoriu, și, ca urmare, dacă rămâne suspendată, va fi exclusă din competiție. Totuși, dacă nu va rămâne suspendată, va putea concura la turneu.

Simona Halep nu a primit un răspuns oficial în cazul de dopaj în care este anchetată

Se așteaptă ca un răspuns oficial să fie furnizat în următoarele zile de către Sport Resolutions, tribunalul independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din domeniul tenisului. În conformitate cu noul clasament WTA, Simona Halep a înregistrat o coborâre cu un loc și se află acum pe poziția 55. În urma turneului de la Montreal (9-15 august), pe care l-a câștigat în 2022, sportiva noastră va ajunge la 0 puncte, ceea ce va duce la ieșirea sa din clasamentul WTA.

„Când va reveni pe teren, Simona Halep va fi nevoită să adune puncte din turneele ITF sau grație unor wild-card-uri, așa cum plănuiește să facă și Caroline Wozniacki, care a decis să revină pe teren.”, scriu jurnaliștii de la Tennis World USA.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: