Redactia.ro
Home » Sport » Simona Halep, șanse mari la Jocurile Olimpice! Sportiva poate primi un wild card

Simona Halep, șanse mari la Jocurile Olimpice! Sportiva poate primi un wild card

Simona Halep, șanse mari la Jocurile Olimpice! Sportiva poate primi un wild card

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a făcut declarații recente privind șansele Simonei Halep de a primi un wild card pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Paris. Cu toate că sportiva nu va putea concura în următoarele două săptămâni, ratează și duelul din Billie Jean King Cup între România și Ucraina, speranțele rămân încă vii pentru prezența ei la Olimpiadă.

Simona Halep, șanse mari la Jocurile Olimpice

George Cosac afirmă că există „90% șanse” ca Simona Halep să primească un wild card pentru Jocurile Olimpice. Cu doar 10 puncte în ierarhia WTA și absența de la echipa națională, Halep poate ajunge la Olimpiadă doar printr-o derogare specială. Totuși, Cosac este optimist, bazându-se pe performanțele de excepție ale Simonei și statutul ei anterior de număr 1 mondial.

Sportiva poate primi un wild card

Potrivit președintelui Federației Române de Tenis, pentru a obține o derogare pentru Jocurile Olimpice, este necesar să faci parte de două ori din lotul Billie Jean King Cup într-un ciclu olimpic. Deși Halep nu a putut participa din cauza suspendării și a accidentării, Cosac este convins că există argumente suficiente pentru a-i fi acordat un wild card.

Dincolo de performanțele sale remarcabile în tenis, inclusiv câștigarea de două ori a turneului de Grand Slam de la Roland Garros, Halep are de partea ei și statutul său de fostă număr 1 mondial. Aceste realizări, combinate cu faptul că Olimpiada se va desfășura la Roland Garros, cresc considerabil șansele Simonei de a primi wild card-ul dorit.

Cu toate acestea, competiția pentru aceste wild card-uri nu este ușoară. Alte jucătoare precum Naomi Osaka, Angelique Kerber sau Caroline Wozniacki sunt și ele în așteptare pentru a obține oportunitatea de a concura la Jocurile Olimpice. Totuși, Cosac este încrezător în șansele Simonei Halep.

Simona Halep a revenit în România și se antrenează în prezent la „Stejarii Country Club” alături de noua ei echipă. Retragerea din echipa de Billie Jean King Cup din cauza unei accidentări la umăr ar putea pune la îndoială participarea ei la Olimpiadă, dar susținerea puternică din partea președintelui Federației Române de Tenis indică o altă perspectivă.

„Ca să ajungi la Jocurile Olimpice, trebuie să faci de două ori parte din lotul Billie Jean King Cup, într-un ciclu olimpic. Nu este cazul ei, pentru că a fost suspendată şi nu a putut juca. Acum este accidentată. Linia se trage în clasament la 59, dar tabloul de concurs este format din 64 de jucătoare. De la 59 la 64 sunt nişte wild card-uri, nişte derogări care pot fi date sportivelor cu performanţe extraordinare sau sportivelor din ţara organizatoare. Având în vedere că Simona este fost număr 1 WTA, că este câştigătoare de Roland Garros, având în vedere că se joacă la Roland Garros, eu cred că are şanse foarte mari să fie acceptată şi să facă din acele jucătoare. Fiecare ţară participantă are dreptul să participe cu patru sportivi. Dar sunt ţări precum Statele Unite, Cehia, Rusia, Ucraina, China care au mai mult de patru sportive în top 60. Practic, această linie se lărgeşte. De aceea am început demersurile cu reprezentantul ei şi cu preşedintele COSR, Mihai Covaliu, de a obţine un wild card pentru Simona la Jocurile Olimpice de la Paris. Noi sperăm, eu cred că în proporţie de 90% are şansa de a primi acest wildcard”, a spus George Cosac, potrivit Antena Sport.

În final, decizia acordării wild card-ului pentru Simona Halep la Jocurile Olimpice de la Paris va fi una importantă pentru întreaga comunitate sportivă românească, iar speranțele sunt mari că Simona va fi prezentă să reprezinte țara cu cinste și determinare pe terenul de tenis olimpic.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: