Redactia.ro
Home » Stil de viață » Simptomele depresiei. Cum îți dai seama dacă cei dragi suferă de depresie

Simptomele depresiei. Cum îți dai seama dacă cei dragi suferă de depresie

În timp ce unii oameni descriu depresia ca „trăind într-o gaură neagră” sau având un sentiment de fatalitate iminentă, alții se simt lipsiți de viață, goi și apatici. În special, bărbații se pot simți furioși și neliniștiți. Oricum vă confruntați cu problema, lăsată netratată poate deveni o afecțiune gravă. Dar este important să ne amintim că sentimentele de neputință și lipsă de speranță sunt simptome ale depresiei, nu realitatea situației tale.

Care sunt semnele depresiei

Depresia variază de la persoană la persoană, dar există unele semne și simptome comune. Este important să ne amintim că aceste simptome pot face parte din minimele normale ale vieții. Dar cu cât aveți mai multe simptome, cu atât sunt mai puternice și cu cât durează mai mult, cu atât este mai probabil să aveți de-a face cu depresia, potrivit helpguide.org.

Sentimente de neputință și lipsă de speranță. O perspectivă sumbră – nimic nu se va îmbunătăți vreodată și nu puteți face nimic pentru a vă îmbunătăți situația.

Pierderea interesului pentru activitățile zilnice. Nu vă mai pasă de fostele hobby-uri, distracții, activități sociale. Ți-ai pierdut capacitatea de a simți bucurie și plăcere.

Apetit sau schimbări de greutate. Pierderea semnificativă în greutate sau creșterea în greutate – o schimbare de peste 5% din greutatea corporală într-o lună.

Somnul se schimbă. Fie insomnie , mai ales trezirea la primele ore ale dimineții, fie somn excesiv.

Furia sau iritabilitatea. Simțire agitată, neliniștită sau chiar violentă. Nivelul tău de toleranță este scăzut, temperamentul tău este scurt și totul și toată lumea te pune pe nervi.

Pierderea de energie. Senzație de oboseală, lent și drenat fizic. Întregul corp se poate simți greu și chiar și sarcinile mici sunt obositoare sau durează mai mult.

Ura de sine. Sentimente puternice de lipsă de valoare sau de vinovăție. Te critici dur pentru defectele și greșelile percepute.

Comportament nesăbuit. Vă implicați într-un comportament de evadare, cum ar fi abuzul de substanțe, jocuri de noroc compulsive , conducere nesăbuită sau sporturi periculoase.

Probleme de concentrare. Probleme de concentrare, luare de decizii sau amintirea lucrurilor.

Dureri inexplicabile. O creștere a plângerilor fizice, cum ar fi dureri de cap, dureri de spate, dureri musculare și dureri de stomac.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: