Redactia.ro
Home » Știri » Simptomele provocate de creier la infectarea cu COVID-19. Mulți cred că sunt doar obosiți

Simptomele provocate de creier la infectarea cu COVID-19. Mulți cred că sunt doar obosiți

Simptomele provocate de creier la infectarea cu COVID-19 (1)

Specialistul Alexandru Vlad Ciurea a declarat că simptomele, precum amețeala, lipsa coerenței verbale, confuzia și dificultățile de concentrare apar la unele persoane infectate cu noul coronavirus ca sechele. Potrivit acestuia, sistemul nervos nu trebuie tratat cu foarte multe medicamente când apar simptomele neurologice specifice

Simptomele provocate de creier la infectarea cu COVID-19. Mulți cred că sunt doar obosiți

Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea a vorbit la Digi24 despre sechelele cu care pot rămâne pacineții infectați cu coronavirus. Potrivit acestuia, la persoanele infectate cu COVID-19 pot apărea dureri de cap, amețeli, lipsa coerenței verbale, dificultăți de concentrare și confuzie. Specialistul susține că 80% dintre pacineții cu coronavirus din Statele Unite ale Americii s-au confruntat cu simptome neurologice, iar acest lucru este un semnal de alarmă în toată lumea.

Acesta spune că simptomele de mai sus apar de cele mai multe ori la persoanele în vârstă și mai puțin la persoanele tinere. „Migrena e un atac de durere de cap, cefalee și dispare. Aici se menține ca o apăsare, amețeli, nu-și găsește cuvintele, deci centrii vorbirii sunt afectați, memoria, pierderi de memorie, se produce o ceață în creier, o înmâlire a creierului. Parcă sunt beat, confuz, nu sunt prezent, parcă sunt în altă lume și nu reușesc nici să mă adun. Au găsit un termen: «brain fog». «Fog» înseamnă ceață”, a precizat specialistul.

Ce înseamnă ceața din creier?

Medicul Alexandru Vlad Ciurea a menționat că pacientul încearcă să înțeleagă o informație, iar daca ceața din creier, aceasta îl împiedică pe acesta să aibă un răspuns la mesajul pe care l-a primit. „Totodată, neurochirurgul le recomandă oamenilor să nu forțeze creierul cu diferite medicamente. Foarte mulți dintre pacienții pe care îi văd suferă de insomnii rebele și recurg la tot felul de medicamente care dau dependență. Acest sindrom a apărut ca și sechelă la pacienții cu COVID și s-a dovedit influența lor. Totul e să ieșim din aceasta, să ne ducem înspre zona curată„, a conchis specialistul. Această ceață va trece cu timpul, chiar dacă aceste simptome se amplifică. „Pierderea de miros, 3 – 6 luni, și-au revenit, pentru că nu sunt distruse. Trebuie să le lași să funcționeze din nou„.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: