Redactia.ro
Home » Știri » Ce salariu are o asistentă medicală care lucrează cu bolnavii de COVID

Ce salariu are o asistentă medicală care lucrează cu bolnavii de COVID

Covid

Criza de coronavirus este departe de a se fi terminat la nivel mondial. Asttfel, nevoile din sistemul medical devin din ce în ce mai acute, mai ales că nu există destule cadre medicale pentru a face față situației. Tocmai de aceea, președintele a decis ca cei care se luptă cu virusul să primească un spor de până la 30%.

Câți bani primește o asistentă care se luptă cu coronavirusul

Totuși, sporul pe care președintele Iohannis l-a oferit medicilor și asistenților a fost valabil doar până pe 14 august. Acum, o asistentă care tratează pacienții infectați cu coronavirus nu primește mai mult de 12.500 de lei. Aceasta este mărturia unei femei ce spune că a lucrat noaptea, în timpul pandemiei.

„Salariul pentru 12 servicii de noapte pe perioada pandemiei cu COVID-19 cu rețineri de impozit de cca de o treime… Vă mulțumim pentru salariul promis de 100% din partea personalului medical care a lucrat în prima linie cu pacienții infectați cu COVID-19”, a scrie pe Facebook asistenta medicală.

Mai mult, în acest moment există și o petiție în care se cere ca salariile asistenților medicali de medicină de familie să fie majorate, pentru că, în acest moment aceștia primesc aceași sumă care i se cuvine unui muncitor necalificat.

Care sunt cei mai bine plătiți asistenți

„Prin prezența petiție, asistenții medicali de medicină de familie solicită mărirea salariilor conform incadrarilor salariale ale celorlalți asistenți medicali care funcționează în instituțiile spitalicești.

Deoarece pregătirea profesională, cerințele și gradul de risc și stres este echivalent cu cel al unui asistent medical din spital, este normal că și asistenții medicali de medicină de familie să aibă aceeași grilă de salarizare.

În prezent majoritatea asistenților de medicină de familie, adică peste 16.000 de persoane, au salariul minim de încadrare ,echivalent cu cel al unui muncitor necalificat. Salarizarea se face de către medicul de familie cu posibilitățile fiecăruia, ținând cont că și medicii de familie au multe alte cheltuieil aferente cabinetelor medicale”, se arată în petiția online.

Cei mai bine plătiți asistenți medicali, potrivit aplicației Medijobs, sunt: asistenții de la Nenatologie, cu 7.000 de lei, asistenții ATI, cu 4.500 de lei și asistenții Angiografie, cu 4.000 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: