Redactia.ro
Home » Știri » Un asistent medical din Reșița este suspect de coronavirus

Un asistent medical din Reșița este suspect de coronavirus

asistent medical

Un asistent medical din Reșița a fost internat de urgență după ce a prezentat simptome de coronavirus. Tânărul de-abia se întorsese din Germania, unde a intrat în contact cu patru bolnavi de coronavirus.

Un asistent medical din Reșița, suspect de coronavirus

Potrivit declarației oficiale acordate de Dr. Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, un tânăr de 25 de ani este suspect de coronavirus. Bărbatul se îngrijise, într-un spital din Germania, de pacienți care erau bolnavi de coronavirus.

Tânărul a fost internat de urgență și a primit primele îngrijiri medicale. I s-au făcut analizele și au fost trimise spre interpretare în Capitală. Urmează să se confirme sau nu prezența coronavirusului pe teritoriul României.

S-a întors în țară alături de părinții lui

Potrivit primelor informații, asistentul medical intrase în contact cu persoane bolnave pe 5 februarie. Acesta s-a întors în România, alături de părinți, pe 7 februarie. În perioada scursă, tânărul a avut febră și tuse, motiv pentru care s-a deplasat până la spital. În prezent, tânărul este izolat. „El este internat în clinică noastră unde avem un departament special pentru acești pacienți. I s-au recoltat analize pentru coronavirus care au fost trimise la București și este izolat. Este un medic dedicat care intră la el echipat cu echipament de protecție de cel mai înalt nivel, e cu stare generală bună. N-a mai făcut febră, încă mai tușește. Probabil mâine (n.r. joi) vom avea rezultatul”, anunță reprezentanții spitalului.

La fel se întâmplă și cu cele cinci cadre medicale d ela Spitalul Județean de Urgență Reșița, care au intrat în contact cu asistentul medical. Și părinții acestuia au fost mutați în carantină. „În spital au fost luate măsuri foarte stricte legate de restricționarea aparținătorilor, de creșterea măsurilor de dezinfecție și igienă, de purtare a măștilor. Toți pacienții primesc, la intrarea în spital, măști, echipament de protecție pe secții.”, a spus Waldemar Murgu.

 

Loading...