Redactia.ro
Home » Știri » Simptomul care se manifestă cu o săptămână înainte de a suferi un atac de cord. Semnul pe care nu trebuie să îl ignori

Simptomul care se manifestă cu o săptămână înainte de a suferi un atac de cord. Semnul pe care nu trebuie să îl ignori

Simptomul care se manifestă cu o săptămână înainte de a suferi un atac de cord. Semnul pe care nu trebuie să îl ignori

Simptomul care se manifestă cu o săptămână înainte de a suferi un atac de cord. Semnul pe care nu trebuie să îl ignori și pe care trebuie să îl iei cât se poate de în serios.

Simptomul care se manifestă cu o săptămână înainte de a suferi un atac de cord. Semnul pe care nu trebuie să îl ignori

Un atac de cord, cunoscut și sub numele de infarct miocardic, poate prezenta următoarele simptome:

  1. Durere sau disconfort în piept: Senzația de durere sau presiune în piept este un simptom comun al unui atac de cord. Durerea poate fi intensă sau poate fi resimțită ca o presiune sau senzație de arsură. Poate dura mai multe minute sau poate apărea și dispărea.
  2. Durere sau disconfort în alte zone ale corpului: Durerea poate iradia în brațul stâng, brațul drept, în zona gâtului, a maxilarului sau a spatelui. Aceasta poate fi confundată cu durerea de spate sau cu durerea musculară.
  3. Dificultăți de respirație: Respirația greoaie sau dificultățile de respirație pot însoți un atac de cord. Persoana poate simți că nu poate respira adânc sau că nu poate obține suficient aer.
  4. Transpirație abundentă: Transpirația excesivă, fără efort fizic, poate fi un alt simptom al unui atac de cord.
  5. Grețuri sau amețeli: Persoana poate resimți greață sau poate avea senzația de amețeală, senzație de leșin sau slăbiciune generală.
  6. Anxietate sau senzație de frică intensă: Unele persoane pot simți o anxietate intensă sau o senzație de frică puternică înainte sau în timpul unui atac de cord.

Este important de menționat că simptomele pot varia de la o persoană la alta și nu toate aceste simptome pot fi prezente în cazul unui atac de cord. În unele cazuri, simptomele pot fi mai subtile, mai ales la femei sau la persoanele în vârstă.

În cazul în care prezentați sau observați aceste simptome, este important să solicitați imediat asistență medicală de urgență, deoarece un atac de cord poate fi o situație de viață și de moarte.

Totodată, mai există un simptom. Site-ul La Vida Lucida a precizat că „un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Arkansas relevă că aproximativ 40% dintre femei prezintă simptome de indigestie înainte de a suferi un infarct miocardic acut”.

Unele dintre semnele care apar cu o lună înainte sunt: dureri în piept sau abdominale, dificultăți de respirație, palpitații, scăderea bruscă a tensiunii arteriale și pierderea conștienței.

Alte simptome ar mai putea fi:

  • Anxietate
  • Tusea
  • Leșin
  • Amețeli, amețeli
  • Greață și vărsături

Regenerate response

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: