Redactia.ro
Home » Stil de viață » Simulare Bacalaureat 2024: Ce autori sunt exceptați din programa pentru proba la Limba română

Simulare Bacalaureat 2024: Ce autori sunt exceptați din programa pentru proba la Limba română

Simulare Bacalaureat 2024: Ce autori sunt exceptați din programa pentru proba la Limba română

În contextul pregătirii pentru simularea examenului de Bacalaureat 2024, elevii din clasele a XII-a și a XIII-a se pregătesc intens pentru prima probă, cea la Limba și literatura română. Cu toate acestea, există anumite modificări în programa examenului care ar putea influența pregătirea lor. Printre acestea se numără și excluderea a cinci autori canonici din programa pentru proba la Limba română.

Cine sunt cei cinci autori exceptați?

Potrivit informațiilor publicate în Monitorul Oficial și conform programului aprobat prin Ordinul ministrului Educației naționale nr. 4.923/2013, cinci autori canonici au fost exceptați din programa pentru simularea examenului de Bacalaureat 2024 la Limba și literatura română. Acești autori sunt:

  1. Titu Maiorescu
  2. Eugen Lovinescu
  3. Marin Preda
  4. Nichita Stănescu
  5. Marin Sorescu

Excluderea acestor autori din programa pentru proba la Limba română ar putea schimba substanțial pregătirea elevilor pentru examen. De obicei, operele acestor autori sunt studiate îndeaproape în cadrul cursurilor de limba și literatura română, iar faptul că acestea nu mai fac parte din programa pentru examen ar putea necesita o revizuire a strategiei de învățare.

Calendarul simulării Bacalaureat 2024

Simularea Bacalaureatului 2024 începe cu prima probă, cea la Limba și literatura română, programată pentru data de 4 martie 2024. Urmează apoi proba obligatorie a profilului pe 5 martie și proba la alegere a profilului și specializării pe 6 martie. Proba la Limba și literatura maternă este programată pentru 7 martie 2024. Rezultatele obținute de elevi vor fi comunicate pe data de 15 martie 2024.

Excluderea a cinci autori canonici din programa pentru proba la Limba română în cadrul simulării Bacalaureat 2024 este o modificare semnificativă care necesită atenția atentă a elevilor și a profesorilor. Este esențial ca aceștia să se adapteze la noile cerințe și să-și ajusteze strategiile de învățare pentru a obține rezultate cât mai bune la examenul simulat și, ulterior, la examenul oficial de Bacalaureat.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: