Redactia.ro
Home » Știri » Perle la simularea de Bacalaureat 2023. Elev: „E mult de tocit. Știu decât trei din 15 opere”

Perle la simularea de Bacalaureat 2023. Elev: „E mult de tocit. Știu decât trei din 15 opere”

Perle la simularea de Bacalaureat 2023. Elev: „E mult de tocit. Știu decât trei din 15 opere”

Iată perlele de la simularea de Bacalaureat 2023. Ce spun elevii, care au recunoscut că nu prea s-au pregătit din varii motive.

Perle la simularea de Bacalaureat 2023. Elev: „E mult de tocit. Știu decât trei din 15 opere”

Elevii de clasa a XII-a au avut simularea examenului de Bacalaureat, proba la Limba și literatura română. Unul dintre subiectele la română la simularea BAC 2023 a fost basmul cult – Harap Alb de Ion Creangă, potrivit stirileprotv.ro. Subiectul i-a luat prin surprindere pe elevi, aparent, „care se așteptau să pice altceva”. Pe unii dintre ei, cel puțin. Iată ce răspunsuri au dat elevii, potrivit Știrile Pro TV.

R: Ai învățat sau nu? Cât, când?

Elev: „Aseară. Nu știu… juma’ de oră”.

Elev: „E mult de tocit. Știu decât trei din 15 opere. Au mai dat și caracterizare, ca să ne insulte să zic așa – la real”.

Elev: „N-a fost nașpa, dar nu mă așteptam să pice Harap Alb. Dar nici nu m-am pregătit, în special. Eu mă așteptam să pice Enigma Otiliei”.

R: Și acolo știai?

Elev: „Mmm…nu prea știam. De o introducere, acolo”.

Ce a picat la română la simularea bacalaureatului din anii trecuți

Subiectele la română la simularea BAC de anul trecut au constat într-un text la prima vedere din Profira Sadoveanu, „Destăinuiri”, cu cerințe diferite, în funcție de profil. Un alt subiect la română a fost redactarea unui un eseu cu particularitățile unei poezii de Ion Barbu.

În 2021, elevii de la profilurile real și uman au primit la primul subiect la română la simularea BAC un text din Jean Bart „Mărturisiri literare”. Al doilea subiect la română a fost un fragment din piesa „Conu Leonida față cu reacțiunea” a lui Ion Luca Caragiale. Al treilea subiect la română la simularea Bacalaureatului 2021 a avut ca cerință prezentarea particularităților unui text al lui Ioan Slavici, respectiv particularitățile unui personaj, tot dintr-un text al lui Slavici, potrivit Hotnews.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: