Redactia.ro
Home » Știri » Simulare Evaluarea Națională 2021. Subiectele la proba de Limba și literatura maternă. Barem de corectare conform edu.ro.

Simulare Evaluarea Națională 2021. Subiectele la proba de Limba și literatura maternă. Barem de corectare conform edu.ro.

Simulare Evaluarea Națională 2021

Simulare Evaluare Națională 2021. Elevii de gimnaziu susțin în ziua aceasta ultima probă de la simularea Evaluării Naționale. Este vorba despre proba la limba și literatura maternă.

Simulare Evaluare Națională 2021. Ce subiecte au primit elevii

Emoții mari pentru elevii de clasa VIII-a, pentru că în această zi au dat ultima probă de la simulările Evaluării Naționale. Este vorba despre cei aparținând minorităților naționale, care au avut proba la limba și literatura maternă. Examenul a început la 9:00 și avut o durată de desfășurare de două ore. Elevii au susținut un nou tip de examen, format din 10 pagini, care a preluat modelul PISA. Baremul de corectare va fi făcut public pe edu.ro, la ora 15:00.

Pentru limba maternă, examenele de simulare de la Evaluarea Națională 2021 au fost pregătite conform cadrului instituit de Ministerului Educației și conține circa patru subiecte pentru fiecare limbă maternă în parte.

Rezultatele obținute de elevii pentru toate probele, adică cea la limba română, la matematică și pentru cei din minoritățile naționale la limba maternă rezultatele vor fi afișate pe 16 aprilie. Notele nu vor fi trecute în catalog decât în cazul în care elevul dorește acest lucru și ele nu vor fi făcute publice.

Când dau simulările elevii din localitățile în carantină

În unele situații, elevii nu au putut susține examenele din cauza carantinării localităților, iar ei vor da simulările la o altă dată, dar nu mai târizu de 15 mai 2021.

”Având în vedere faptul că în perioada 22 – 31 martie se desfăşoară simulările pentru evaluările naţionale 2021 şi examenele naţionale de Bacalaureat, menţionăm că deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenele naţionale este circumscrisă altor motive justificate din ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de urgenţă privind instituirea carantinei zonale şi reprezintă o excepţie de la măsura interzicerii circulaţiei persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în interiorul şi în afara zonei carantinate”, se arată în documentul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Măsuri noi în școli pentru limitarea răspândirii coronavirusului

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că elevii vor reveni fizic la ore începând din luna mai. Totodată, el a vorbit și despre introducerea școala unor teste non invazive pentru coronavirus pentru ca elevii să poată merge în siguranță la școală.

”Vom insista în orice fel să se pună în practică acest lucru şi sunt convins că primul-ministru atunci când a făcut această promisiune publică a avut în cap inclusiv acoperirea bugetară necesară achiziţiei acestor teste. Am reuşit, cum, necum, să încheiem anul şcolar 2019-2020. Îl vom încheia şi pe acesta. Mai bine decât pe cel de anul trecut”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: