Redactia.ro
Home » Știri » Școlile rămân închise până în mai. Precizările ministrului Educației

Școlile rămân închise până în mai. Precizările ministrului Educației

Școlile rămân închise

Școlile din România ar putea rămâne închise până luna viitoare, în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că dorește să prelungească starea de urgenţă până la 16 mai.

Ministrul Educaţiei a anunţat luni că elevii vor rămâne acasă cel puţin până la jumătatea lunii mai, dar exclude categoric varianta înghețării anului școlar. „Cel mai important este ca elevii și profesorii să fie în siguranță, sănătatea lor este cea mai importantă”, a afirmat Monica Anisie, potrivit Hotnews.ro.

Șefa de la Învățământ  a spus că după 21 aprilie, când se termină vacanța de primăvară, școlile rămân închise iar elevii vor continua să învețe de acasă până cel puțin în 16 mai, atunci când expiră starea de urgență în România. Monica Anisie face declaraţii de presă la ora 14.00 unde va face mai multe precizări cu privire la subiect.

Amintim că școlile sunt închise din 11 martie.

Simulările pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională, anulate

Monica Anisie nu ia în considerare scenariul în care vor fi anulate și sesiunile propriu zise de Bacalaureat sau Evaluare Națională. Dar simulările pentru cele două examene naționale nu se vor mai ține anul acesta. Ministrul a spus că va anunța în curând soluțiile în privința evaluării naționale și a bacalaureatului

Franța și Olanda au anulat examenul de Bacalaureat, însă acest scenariu nu este luat în considerare de către cei ce conduc învățământul românesc. „Suntem atenți la tot ce se întâmplă în toate statele europene și chiar vom avea o conferință săptămâna viitoare pentru a prezenta măsurile și scenariile. Privim cu încredere că în curând vom relua cursurile și că vom putea susține aceste examene naționale. Sunt și state care până la acest moment încă nu au luat decizii.

Sperăm ca în curând aceste decizii să se poată și implementa pentru că tot ceea ce vom prezenta noi public va trebui să privim în corelație cu ce se întâmplă în contextul pandemiei. În ceea ce privește simulările, este clar, ele sunt anulate.

Dar am înlocuit aceste simulări cu testele de antrenament. Vreau să subliniez că este bine ca testele să fie rezolvate sub îndrumarea profesorului de la clasă. Am prelungit anul de rezidențiat pînă la 31 octombrie”, a precizat Monica Anisie, la un post de televiziune.

Potrivit unor surse citate de PRO TV, școala ar începe pe 1 iunie. Surse din minister au declarat pentru ȘtirileProTV că Monica Anisie va anunța reluarea cursurilor de la 1 iunie, iar materia se va reface.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: