Redactia.ro
Home » Știri » Singura vitamină care îți menține creierul sănătos. Ce spune un nutriționist de la Harvard

Singura vitamină care îți menține creierul sănătos. Ce spune un nutriționist de la Harvard

Singura vitamină care îți menține creierul sănătos. Ce spune un nutriționist de la Harvard

Un nutriționist de la Harvard a spus care este vitamina care îi menține creierul „tânăr și sănătos”. Iată despre ce este vorba și care sunt alimentele de unde poți lua această vitamină.

Singura vitamină care îți menține creierul sănătos. Ce spune un nutriționist de la Harvard

Toată lumea vrea să știe cum ar putea evita problemele de sănătate care pot apărea odată cu înaintarea în vârstă, mai ales când vine vorba de bolile neurologice. Un nutriționist de la Harvard susține că primește des astfel de întrebări așa că a spus și care e cea mai bună vitamină pentru sănătatea creierului.

Nutriționistul Uma Naidoo a dezvăluit pentru CNBC care sunt alimentele pe care le consumă zilnic și care este vitamina potrivită pentru sănătatea creierului. Conform spuselor lui, cel mai important este complexul de vitamine B.

Depresia, demența și alte probleme de natură cerebrală sunt adesea asociate cu o deficiență de vitamine B.

„Lipsa vitaminei B12 este cauza cea mai frecventă pentru problemele cognitive, mult mai frecventă decât credem, în special în rândul vârstnicilor care trăiesc singuri și nu mănâncă corespunzător”, spune Rajaprabhakaran Rajarethinam, psihiatru.

Există opt vitamine B diferite, fiecare cu propriile sale beneficii pentru sănătate: vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12. Toate au importanța lor. Vitamina B9, de pildă, este o vitamină cheie pentru susținerea sănătății creierului și a sistemului neurologic, precum și pentru susținerea detoxifierii celulare, dar toate luate în parte au foarte multe beneficii. Vitamina B12 este și ea esențială pentru formarea globulelor roșii și ADN-ului, precum și pentru a susține dezvoltarea și funcționarea sistemului nervos. Sunt doar două exemple, însă.

Nutriționistul Uma Naidoo a mai spus că este necesar să mâncăm zilnic ouă, iaurt, somon, semințe de floarea soarelui, linte, fasole, spanac sau varză.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: