Redactia.ro
Home » Știri » Siropuri de tuse contaminate au ucis 300 de copii în mai multe țări. Oficialii se tem că și mai mulți ar putea muri în curând

Siropuri de tuse contaminate au ucis 300 de copii în mai multe țări. Oficialii se tem că și mai mulți ar putea muri în curând

Siropuri de tuse contaminate au ucis 300 de copii în mai multe țări. Oficialii se tem că și mai mulți ar putea muri în curând

Siropuri de tuse contaminate au ucis 300 de copii în mai multe țări, iar inspectorii internaționali care fac investigații se tem că ingredientele letale din acele medicamente ar putea să se găsească în continuare în produse aflate la vânzare. Oficialii se tem că mai mulți copii ar putea muri în curând, scrie presa internațională! Iată amănunte!

Siropuri de tuse contaminate au ucis 300 de copii în mai multe țări. Oficialii se tem că și mai mulți ar putea muri în curând

Sute de copii, mai mulți dintre ei având sub cinci ani, au murit de insuficiență renală după ce părinții lor le-au dat sirop de tuse obținut fără prescripție medicală. În fiecare dintre cazuri, autoritățile au confirmat sau suspectează faptul că medicamentele erau contaminate cu solvenți – dietilenglicol sau etilenglicol. Aceste substanțe chimice pot fi toxice chiar și în doze mici. Ele provoacă în primă fază dureri abdominale, dureri de cap, stări de vomă, diaree și leziuni renale acute, care de multe ori devin fatale, a transmis digi24.ro.

Siropul pentru copii Doc-1 Max, produs de compania indiană de medicamente Marion Biotech, este comercializat pe site-ul companiei ca tratament pentru simptome de răceală şi gripă. Un lot de sirop conţinea etilenglicol care este o substanţă toxică, a relatat Libertatea.

Oficialii se grăbesc acum să găsească ingredientul letal din spatele a ceea ce acum a devenit cel mai mare scandal al medicamentelor otrăvite din ultimii 17 ani, potrivit The Telegraph.

Inspectorii internaționali care investighează moartea prin otrăvire a 300 de copii din mai multe țări, copii are au băut sirop de tuse, se tem că ingredientele letale din acele medicamente ar putea să se găsească în continuare în produsele aflate la vânzare în lanțurile de aprovizionare globale, conform sursei menționate mai sus.

Există suspiciuni legate de faptul că autoritățile din India, de unde provin două loturi distincte de siropuri, ar pune interesele comerciale ale țării mai presus de siguranța pacienților, ascunzând informații vitale.

„Ne-am fi așteptat și am sperat la un răspuns mult mai rapid din partea autorităților indiene”, a declarat o sursă apropiată anchetei OMS. „Este un scenariu de coșmar. Dacă nu îi dăm de cap, ar putea să ne confruntăm iar cu această problemă, mai târziu”.

Echipa din partea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care se ocupă de produsele medicale falsificate și de cele care nu respectă normele internaționale, nu ar fi primit încă nicio informație oficială sau documente din partea oficialilor indieni care investighează producția siropului de tuse al Marion Biotech – una dintre cele două companii farmaceutice din India implicate în scandal, asta în ciuda faptului că produse făcute de această companie au fost de vină pentru moartea a 20 de copii în Uzbekistan.

Moartea copiilor, din cauza administrării siropului de tuse, care a avut loc în Uzbekistan, Gambia și Indonezia, a devenit cel mai mare scandal cu medicamente din ultimii 17 ani, adică de la siropul de tuse contaminat care a ucis 365 de persoane în Panama în 2006, a relatat Digi24.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: