Redactia.ro
Home » Știri » Situația dramatică prin care a trecut Elena Merișoreanu la un concert. Artista face dezvăluiri cu lacrimi în ochi

Situația dramatică prin care a trecut Elena Merișoreanu la un concert. Artista face dezvăluiri cu lacrimi în ochi

elena merișoreanu

Solista de muzică populară Elena Merișoreanu este cunoscută pentru cariera sa strălucitoare, dar și pentru inima sa mare. În lungile sale călătorii prin țară, ea a fost martoră atât la bogăție, cât și la sărăcie lucie. Artista a împărtășit experiențele sale emoționante și dureroase întâlnite în satele greu accesibile, unde politicienii nu ajung și unde viața este extrem de grea.

Artista a povestit cum, la un moment dat, un bărbat cu adidașii rupți a venit la ea pentru o poză

Elena Merișoreanu și-a exprimat îngrijorarea față de impactul inflației asupra vieții de zi cu zi a românilor, în special în zonele rurale.

„Vai de noi, cu inflația asta, cu prețurile astea nesimțite, care au luat-o razna! Se trăiește foarte greu în România, mai ales la sate, în locurile greu accesibile, fără șosele și cu WC-ul în fundul curții. Cei care ne conduc, politicienii, nu ajung și pe acolo. Eu mai cânt, pe la țară, pe la zilele comunelor, pe la nunți, și ce am văzut ți se rupe inima. La un moment dat, a venit un bărbat care m-a rugat să facem o poză împreună.

Săracul, îi ieșeau degetele prin adidașii rupți. A spus, ridicând din umeri: „Asta e, suntem în Uniunea Europeană!”. Apoi, o femeie mi s-a plâns că are o pereche de teniși pentru ambii copii. Îl aștepta pe cel mare de școală, ca să-l încalțe pe cel mic. I-am dat ceva bani, să aibă. Pe unde merg, văd adevărata sărăcie. Nu poți să nu ajuți, este imposibil!”, a povestit Elena Merișoreanu pentru Click!

Nutriționista Codruța Pantelimon, despre importanța alimentației de calitate

Nutriționista Codruța Pantelimon a subliniat importanța unei alimentații de calitate, mai ales pentru persoanele vârstnice. Nutriționista a explicat că, la temperaturi ridicate, corpul se apără prin transpirație, eliminând multe minerale din organism, cum ar fi magneziul.

„Avem nevoie de hrană de calitate, pentru o viață de calitate, în acord cu legile naturii si ale bunului-simț, în adevăratul sens al cuvântului. Mesele mici și dese, pentru vârstnici, cheia marilor succese! Iar, acum, vara, recomand ca alimentația să fie ușoară, pentru a nu favoriza afecțiunile deja instalate sau pentru a nu le încuraja să apară.

De ce recomand alimentatia ușoară? Pentru că, la temperaturi ridicate, corpul, dacă este încărcat cu toxine, și din cauza mâncărurilor grele, el se apără prin transpirație, eliminând și multe minerale din organism. Iar cel mai cunoscut este magneziul. Deficiența de magneziu este cauza hipertensiunii arteriale, de exemplu. Dacă nu ai magneziu, mușchiul inimii se contractă, însă nu se poate relaxa. Vara, fără slăninuță, mici, cârnați!”. 

Bucătarul Toma Ioan Cosmin oferă soluții culinare ieftine și delicioase

Pentru cei cu venituri mici, bucătarul Toma Ioan Cosmin, cunoscut de la emisiunea „Chefi la cuțite”, vine cu sfaturi utile și rețete delicioase, dar economice. Pentru mai multe porții, de exemplu 10, aveți nevoie de un kilogram de cartofi, două cepe, două ouă, făină, sare și piper.

„Eu promovez și rețetele vechi, de pe vremea comunismului. La vremea aceea, femeile făceau vrăji în bucătarie, gătind bunătăți din mai nimic. Eu vă ofer un meniu ieftin și ușor de preparat: chiftele din cartofi, care vin însoțite de un sos de roșii de bulion. Pentru mai multe porții, 10, de pildă, aveți nevoie de un kilogram de cartofi, îi spălați, îi curățati și îi dați prin răzătoare, dar și de 2 cepe și de 2 ouă, făină, sare si piper.

Le puneți la prăjit în puțin ulei, după care le scufundați în sosul de roșii, în care adăugați mirodenii. Dar și supa de oase de vită e foarte bună. Oasele conțin colagen, atât de necesar vârstnicilor, și care în farmacii este foarte scump. Supa o puteți face cu găluște sau o puteți transforma în ciorbă, cu multe legume, care au vitamine, inclusiv cu leuștean. Se acrește și cu corcodușe, sunt mai ieftine decât borșul!”.

Elena Merișoreanu și-a împărtășit experiențele din turneele sale, evidențiind atât frumusețea, cât și provocările vieții în România rurală. Nutriționista Codruța Pantelimon și bucătarul Toma Ioan Cosmin au oferit sfaturi utile pentru o alimentație sănătoasă și accesibilă, demonstrând că, cu puțină ingeniozitate, se pot pregăti mese nutritive chiar și cu resurse limitate. În fața dificultăților economice, solidaritatea și ajutorul reciproc rămân esențiale pentru a asigura un trai decent tuturor românilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: