Redactia.ro
Home » Știri » Situație de urgență pe râul Argeș! Pompierii au salvat două persoane blocate pe o insulă

Situație de urgență pe râul Argeș! Pompierii au salvat două persoane blocate pe o insulă

Situație de urgență pe râul Argeș, duminică, 16 iunie 2024. Două persoane surprinse de apă pe o insulă din zona barajului de pe râul Argeș au solicitat intervenția pompierilor de la ISU București – Ilfov, după ce au rămas blocate și nu au mai putut ajunge la mal.

Două persoane, blocate pe o insulă de pe râul Argeș

Situația dramatică din Italia, de pe râul Natisone, acolo unde trei tineri, două fete și un băiat, au fost luați de torent și au fost înghițiți de ape, s-ar fi putut repeta duminică, 16 iunie, pe râul Argeș. Două persoane au rămas blocate pe o insulă din zona barajului și au cerut ajutorul pompierilor.

Pompierii de la ISU București – Ilfov au precizat că victimele au fost salvate la timp, fiind aduse la mal cu o barcă. Pompierii au declarat că aceștia au ajuns pe acea insulă cel mai probabil cu o plută, care a fost luată de ape.

”Intervenim pentru salvarea a două persoane surprinse de apă pe o insulă în zona Barajului râului Argeş.Au fost aduse la mal în siguranţă. Cele 2 persoane au refuzat transportul la spital”, transmiteau reprezentanții ISU.

Cum s-a produs tragedia din Italia

Cristian Molnar se afla alături de Patrizia și Bianca, alte două tinere, în momentul în care au coborât în albia râului Natisone. La scurt timp, albia râului a început să crească tot mai mult, iar cei trei tineri au stat îmbrățișați în apele învolburate.

Din nefericire, ei au fost trași de curenții puternici în apele râului Natisone. Unul dintre tineri a apucat să sune de 4 ori la 112. Abia după 30 de minute ar fi ajuns un elicopter din Veneția, pentru a primi ajutor. A fost totuși prea târziu pentru cei trei tineri, care au pierit în apele agitate.

„Eram împreună cu Radu, fratele lui Cristian, care nu mai suportă. Este o disperare pentru el şi pentru părinţii lui, pentru că nu le putem oferi singurul lucru din lume pe care şi-l doresc acum. Un leu în cuşcă, nu-i plac social media şi televiziunea. Se plimbă de colo-colo, chinuit. Convins că îşi va găsi fratele în viață.

Acolo unde am găsit şi celelalte două cadavre sunt o mulţi bolovani. Tocmai în acele vârtejuri există adesea posibilitatea ca o persoană înecată să se scufunde şi să rămână blocată. Să sperăm că nu asta s-a întâmplat”, a declarat Michele de Sabata, primarul din Premariacco, conform stirileprotv.ro.

Weekend plin și la munte

Și la munte a fost nevoie de intervenția salvamontiștilor argeșeni! Sâmbătă seară, 15 iunie 2024, aceștia au salvat o persoană care a căzut aproximativ 70 de metri în zona lanţurilor spre Vârful Lăiţel din Munţii Făgăraş, și a alteia, o turistă care și-a fracturat piciorul.

Salvamontiștii au salvat mai multe persoane

Pentru recuperarea bărbatului care căzut în gol o distranță de aproximativ 70 de metri au acționat patrulele de serviciu Salvamont Argeş şi Salvamont Sibiu, sprijinite de elicopterul POA Braşov al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI.

Echipele de Salvamont Sibiu au anunțat că bărbatul a fost recuperat și dus la spital. Operațiunea de salvare a bărbatului a fost înregunată de plafonul de nori prezent în zona Bâlea, iar elicopterul POA Brașov al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, solicitat în sprijin nu a putut ateriza. În acest sens, s-a luat în calcul transportarea victimei direct către Sibiu.

A doua victimă din zona Munților Făgăraș a fost recuperată în jurul orei 21, potrivit reprezentanților Salvamont: „Cea de-a doua victimă a fost şi ea recuperată cu ajutorul elicopterului şi al salvamontiştilor. Victima este în drum spre Sibiu. Echipele pedestre se retrag spre baze”, au mai transmis aceștia.

Sursa foto: Adevărul

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: