Redactia.ro
Home » Homepage » Situație dramatică în Argeș. Doi copii au fugit de acasă pentru că erau chinuiți de părinți. Au fost găsiți după ore întregi de căutări

Situație dramatică în Argeș. Doi copii au fugit de acasă pentru că erau chinuiți de părinți. Au fost găsiți după ore întregi de căutări

minori fugiti de acasa

O mobilizare de forțe a avut loc în cursul serii de marți, 18 iulie, după ce doi frați, în vârstă de 12 și 14 ani, au dispărut de pe malul barajului de la Udeni, în apropiere de Golești.

Doi minori au fugit de acasă pentru a scăpa de violența părinților

Peste 50 de polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari au început căutările, folosind bărci, un elicopter și drone după ce doi băieți de 12 și 14 ani au dispărut fără urmă de pe malul barajului Udeni, în seara de 18 iulie. Au fost trimise și mesaje RO-ALERT, iar locuitorii nu au rămas indiferenți și s-au alăturat echipelor care porniseră în căutarea celor doi frați.

Frații au fost găsiți teferi și nevătămați, însă la iveală a ieșit o poveste cât se poate de tristă. Se pare că motivul pentru care ar fi fugit de acasă era reprezentat de faptul că se săturaseră să fie tratați rău de către familie și puși la muncă.

Copiii au fost găsiți la peste 15 km de locul unde dispăruseră, în urma unor apeluri de la oamenii care primiseră mesajul RO-ALERT, însoțit de pozele lor. Frații au spus că au vrut să fugă de acasă, unde ar fi agresați și puși la muncă. Amândoi au ajuns la spital pentru a primi îngrijirile medicale necesare.

Copiii nu au revenit alături de familie, ci au fost duși la un centru

„Cu un sindrom de deshidratare ușor, ambii cu multiple leziuni de grataj pe toată suprafața corporală, probabil că au stat pe câmp, au stat în soare. Sunt, pur și simplu, niște copii amărâți. Niște copii chinuiți„, a declarat medicul Tudor Ionescu, manager Spitalul de Pediatrie Pitești. Mama copiilor a fost dusă la o secție de poliție pentru a fi audiată în privința acuzațiilor făcute de către minori, iar copiii au fost tratați și externați, însă nu au ajuns acasă, ci într-un centru de primire în regim de urgență.

„Cei 2 minori au fost gasiti pe raza localității Braadu. Au fost sesizați reprezentanții Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului și un psiholog”, a declarat Mădălina Epure, purtător de cuvânt IPJ Argeș.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: