Redactia.ro
Home » Știri » Situație dramatică într-o școală din Cluj! O fată a fost la un pas să-și piardă viața după ce s-a înecat cu un jeleu

Situație dramatică într-o școală din Cluj! O fată a fost la un pas să-și piardă viața după ce s-a înecat cu un jeleu

ambulanta isu

Situație dramatică într-o școală din localitatea Geaca, județul Cluj. O elevă de 14 ani s-a înecat cu un jeleu și doar intervenția rapidă a asistentei medicale a unității școlare a contribuit la diferența dintre viață și moarte. Iată cum a fost posibil așa ceva.

O adolescentă s-a înecat cu un jeleu și a fost la un pas să-și piardă viața

O elevă din Geaca, județul Cluj, a fost transportată de urgență la UPU – Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, după ce s-a înecat cu un jeleu în timp ce era la școală. Asistenta școalară a fost cea care i-a aplicat adolescentei primele manevre de resuscitare. Copila se afla în stare de inconștiență atunci când echipajul SMURS a ajuns la fața locului. Din fericire, echipajul a continuat manevrele de resuscitare, iar adolescenta și-a revenit la scurt timp.

„Angajații ISU Cluj au fost solicitați miercuri să intervină în cazul unei eleve de 14 ani care s-a înecat cu un jeleu la Școala Gimnazială Geaca. La fața locului au fost trimise echipajul SMURD din cadrul Punctului de Lucru Mociu, un echipaj SAJ din cadrul Spitalului Municipal Gherla și elicopterul SMURD din Punctul Aeromedical Jibou. 

Asistenta școlară a fost cea care i-a acordat primul ajutor adolescentei

În momentul sosirii la fața locului, salvatorii au găsit eleva întinsă pe bancă în stare de inconștiență. Acesteia îi erau aplicate manevrele de resuscitare de bază de către medicul de familie din cabinetul medical din sat și asistenta medicală din cadrul școlii. Echipajele medicale SMURD și SAJ au acționat cu echipamentele speciale pentru a asigura eliberarea căilor aeriene și aplicarea manevrelor de resuscitare. În scurt timp, semnele vitale au revenit, iar victima a fost preluată de către echipajul elicopterului SMURD și transportată la UPU Copii”, se arată în comunicatul celor de la ISU Cluj.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: